Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desarticulat un grup criminal que ocupava pisos per fer i vendre droga
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat un grup criminal dedicat a la plantació de marihuana en pisos ocupats del barri del Polvorí, al districte de Sants-Montjuïc. 18 persones han estat arrestades aquest dilluns i acusades de delictes d’associació il·lícita, tràfic de substàncies estupefaents, defraudació de fluid elèctric i ocupació d’immobles. Els dos cossos policials han desarticulat un total de vuit plantacions de droga. Malgrat tot, el jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs. Totes les persones detingudes tenen antecedents per tràfic de substàncies estupefaents per plantacions de marihuana.

Els pisos de gent que acabava de morir era una tipologia d’habitatge predilecta per aquest delinqüents, que estaven perfectament organitzats per delinquir i dur a terme el seu pla. “Els detinguts actuaven amb total impunitat, intimidaven els veïns amenaçant amb represàlies a les col·laboracions amb els agents policials i controlaven l’accés de totes les persones alienes al barri com serveis socials i municipals, serveis de repartiment de paqueteria, o serveis de companyies elèctriques o de telefonia”, assegura el cos de Mossos d’Esquadra, a través d’un comunicat emès aquest dijous.

El modus operandi consistia a ocupar pisos buits al barri, per estalviar-se costos, manipular els comptadors i conduccions elèctriques per assegurar-se el subministrament energètic, instal·lar els aparells necessaris per dur a terme la pràctica delictiva (focus, ventiladors, extractors, màquines d’aire condicionat, etc.) i adequar l’espai per convertir-lo en un autèntic pis de la droga, amb diverses plantes de marihuana al seu interior.

Intervenció del Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana el 10 de gener de 2021 per desarticular un grup criminal dedicat a la venda de marihuana produïda en pisos ocupats del barri del Polvorí / Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana
Intervenció del Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana el 10 de gener de 2021 per desarticular un grup criminal dedicat a la venda de marihuana produïda en pisos ocupats del barri del Polvorí / Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana

Sota la lupa de la policia des del març

La investigació es remunta el març de 2021. De fet, el passat mes d’agost ja va haver-hi un incendi en un dels immobles investigats, “derivat de la manipulació i sobrecàrrega de la xarxa”, explica la policia. Arran de l’accident “es van intervenir 293 plantes, que haguessin suposat un guany estimat d’uns 107.000 euros en el mercat il·legal”.

El botí que ha requisat la policia consisteix en 611 plantes de marihuana “amb un pes total de 98 kg i un valor estimat de 174.595 euros al mercat il·lícit”, informen els Mossos. A més, es va intervenir haixix, es van decomissar fertilitzants, adobs, estris per a plantacions i maquinària com compressors, aires condicionats, ventiladors, extractors de fum, làmpades, etc. “També es va intervenir una arma curta detonadora, 7 katanes i matxets i 10.940 euros en efectiu”, narra el cos policial.

“Alguns d’ells [els detinguts] tenen antecedents policials per furts, robatoris a interior de vehicle, robatoris violents, amenaces i lesions. Dos estan relacionats en procediments judicials per ocupació d’immobles“, conclouen els Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa