Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Localitzada la dona de 81 anys amb Alzheimer desapareguda a Sant Antoni
  • CA

La Josepa ha estat localitzada. Així informen fonts properes a la família al TOT Barcelona. L’han trobada poc abans de les 3 hores de la matinada d’aquest divendres a Sant Andreu, després que s’informés de la seva desaparició dijous a la tarda. La Josepa és una dona de 81 anys amb Alzheimer al barri de Sant Antoni.

Pel que explica Maria Chacón, que és la persona que ha fet la denúncia, la Josepa és usuària de l’Espai Social Borell, de la Fundació Catalunya La Pedrera. Allà s’hi fan diverses activitats. Precisament una d’elles està adreçada a persones com la desapareguda, amb la malaltia de l’Alzheimer. “El programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut ofereix eines i estratègies perquè les persones grans amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències puguin mantenir la seva autonomia i millorar el seu benestar”, detallen des d’aquest equipament.

També ajuden que la gent gran no passi massa temps sola. “El Dina en companyia és un servei per a persones grans que viuen soles o que comencen a tenir dificultats per preparar correctament els àpats diaris. Es pretén prevenir situacions de soledat i d’aïllament social, a través d’un lloc de trobada acollidor”, diuen.

A més, disposen d’un programa anomenat salut activa, que “té com a objectiu que les persones grans que preserven les seves capacitats físiques i cognitives tinguin al seu abast les activitats necessàries per a mantenir la seva salut, i puguin així dur a terme una vida autònoma i activa tant de temps com sigui possible”.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa