Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen l’últim integrant d’un grup especialitzat en robatoris de rellotges

Els Mossos d’Esquadra estan buscant l’últim integrant d’un grup criminal especialitzat en robatoris de rellotges que actuava a Barcelona. La policia catalana ja ha aconseguit detenir sis dels set membres d’aquesta màfia organitzada que actuava principalment a la zona del front marítim de la ciutat.

Segons la informació facilitada pel cos policial, aquest grup criminal aprofitava la presència de turistes en restaurants i discoteques del Front Marítim de Barcelona per organitzar-se i actuar. En tot moment estaven connectats per telèfon mòbil o auriculars per comunicar-se i tractar d’evadir la presència policial. La manera d’operar consistia en què un dels autors arribava amb un vehicle a la zona i, juntament amb altres, feien tasques de vigilància i detenció d’una possible víctima. Un cop localitzada, un membre més feia una pregunta o demanava una cigarreta a la víctima i l’altre l’assaltava violentament, i després fugien amb el vehicle.

Antecedents i mesura pionera

Es dona la circumstància que l’últim dels membres detinguts té una cinquantena d’antecedents per fets similars. En aquest sentit, el jutge ha dictat per l’arrestat una ordre d’allunyament d’un cèntric hotel del Port Olímpic i del Casino de Barcelona. Aquesta decisió judicial és una mesura pionera.

En una primera fase es va detenir tres homes, de 35, 38 i 42 anys, com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència, dos delictes de lesions lleus i un de pertinença a grup criminal, i la intervenció de diners, rellotges i mig quilo d’haixix que es van localitzar en dues entrades i escorcolls en dos immobles.

229 detencions des del maig

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 229 persones des del passat mes de maig pel robatori de rellotges de luxe a Barcelona. Aquest és el balanç que ha registrat des de la seva posada en marxa el grup Titani, la unitat de la policia catalana especialitzada en la lluita contra aquesta tipologia de delictes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa