Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge ordena fer l’autòpsia de l’expresident d’Angola
  • CA

La mort de l’expresident d’Angola, José Eduardo dos Santos, aquest divendres a Barcelona continua envoltada d’un vel de misteri. Un jutge ha ordenat la realització de l’autòpsia a l’exdirigent del país africà mogut per les sospites d’un possible cas d’intent d’homicidi. De fet, la filla del patriarca ja va denunciar la setmana passada que el seu pare havia estat víctima d’un complot per assassinar-lo a la capital catalana i els Mossos d’Esquadra també ho estaven investigant.

Dos Santos tenia 79 anys i patia una malaltia greu que l’havia obligat a ingressar a l’hospital fa dues setmanes, concretament a la clínica Teknon, on es trobava en coma induït. L’expresident vivia des de fa temps a Pedralbes, on fa unes setmanes hauria patit un accident domèstic que hauria deteriorat dràsticament la seva salut ja precària.

La filla de l’exdirigent africà sosté que aquest deteriorament sobtat de l’estat de salut del seu pare forma part d’un pla orquestrat per l’actual govern d’Angola amb la implicació de la segona dona de Dos Santos i del seu metge personal. Tals eren les sospites que la primogènita va denunciar davant els Mossos d’Esquadra aquest possible intent d’assassinat.

En aquesta denúncia, la família demanava a la policia catalana que investigués si hi ha hagut omissió del deure de socors, lesions per imprudència greu i revelació de secrets per part de persones del seu entorn.

Autòpsia abans de l’enterrament

Amb aquest posicionament del jutge, l’enterrament de l’expresident angolés no podrà produir-se fins que tingui lloc l’autòpsia, tal com reclamava ahir la seva filla, que va demanar a l’hospital que el cos del seu pare fos preservat i no entregat a cap autoritat fins que se li pogués practicar aquest examen forense.

Gairebé 40 anys de president

José Eduardo dos Santos (1942-2022) va presidir aquesta excolònia portuguesa amb un lideratge personalista i nepòtic de 1979 fins al 2017, però va posar fi una guerra civil de més d’un quart de segle i va treure el país del marxisme per introduir-lo a la nova economia globalitzada. Angola és el segon major productor de petroli d’Àfrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa