Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atraca tres vegades en deu dies el mateix establiment al barri d’Horta
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que en només 10 dies va atracar tres cops el mateix establiment al barri d’Horta. Els Mossos han explicat al TOT Barcelona que “els fets es van produir entre el 20 i el 30 de novembre, a punta de navalla, en una drogueria a Horta”. El detingut, que ha ingressat a presó, “és un home de 47 anys i és uruguaià i amb nombrosos antecedents”.

Els atracaments amb violència en establiments són més habituals del que pensem, malgrat que, com remarquen els Mossos, el pagament amb targeta és més freqüent i per tant l’efectiu que poden trobar a caixa és menor.

De fet, tot just fa un parell de mesos, la patronal Pimec demanava “mà ferma” contra els robatoris a comerços de Barcelona, un problema que adverteix que “pateix des de fa mesos” la capital catalana i que “ha fet créixer la sensació d’inseguretat als seus ciutadans”. A més, plantejava que es prevegin penes per furts que no es limitin a la imposició de multes. En aquest sentit, l’organització empresarial proposa la localització permanent d’acusats, treballs en benefici de la comunitat o ordres d’allunyament “de determinats espais, instal·lacions o districtes”.

La petició de Pimec arribava després de l’intent de robatori frustrat d’aquesta matinada de dilluns a l’establiment de Dior al passeig de Gràcia, on es va encastar un vehicle per intentar atracar l’establiment. La patronal també s’ha referit als furts a taxistes, uns delictes que assegura que “són només la punta de l’iceberg d’una violència que fa mesos que està passant a la ciutat”.

“Cal aturar sense dilacions” els robatoris i reclama canvis perquè la justícia actuï amb “més eficàcia” contra els delinqüents reincidents. Pimec considerava que els delictes “allunyen el turisme i els visitants” de Barcelona i “estan produint una sensació creixent d’inseguretat als ciutadans, fent que es desincentivi l’acte d’anar a comprar als comerços físics en benefici de la venda on line“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa