Els Mossos d’Esquadra han detingut un home presumptament responsable d’haver comès tres atracaments en farmàcies de l’Eixample amb violència. Com es pot veure en el vídeo que han difòs els Mossos, l’home atacava el personal de l’establiment per poder robar.

L’agost del 2021, un farmacèutic del barri de Montbau es va trobar en una situació de violència extrema. Un individu va entrar al seu negoci cobrint-se la cara amb un casc de moto i un ganivet a la mà. Després d’uns primers moments d’entrega de diners, el treballador es va acostar al lladre que pretenia acumular més botí en una altra habitació i el va intentar interceptar. L’atracador, però, s’hi va tornar i va acabar clavant-li una trentena de ganivetades abans de fugir sense cap mena de recompensa, tal com es veu en dos vídeos als quals va tenir accés el TOT Barcelona.

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra / CME

Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any. Són les xifres corresponents a l’any 2021 facilitades per la Guàrdia Urbana, i que representen una disminució del 28,4% d’aquest tipus delictiu respecte al 2019, l’any de la prepandèmia, però són un 13% més que el 2020.

D’aquesta activitat delictiva denunciada se’n van derivar 1.917 detencions relacionades amb robatoris violents., En total, 1.440 persones detingudes pels Mossos o la Guàrdia Urbana, un 86% de les quals van ser arrestades in fraganti. Segons informen els cossos policials, aquest alt percentatge de detencions en el moment de cometre el delicte és fruit dels “dispositius i patrullatges planificats per policies uniformats i de paisà i la col·laboració ciutadana ha estat clau en aquests resultats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a febrer 21, 2022 | 08:34
    Observador febrer 21, 2022 | 08:34
    Dponcs compte, que aquest, com que no és independentista, ja deu tornar a estar lliure.

Nou comentari

Comparteix