Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal que es dedicava a assaltar furgonetes d’empreses de repartiment i missatgeria per sostreure’n la càrrega, fent ús d’armes de foc.

Detinguts amb una trentena d’antecedents

De resultes de l’operació, 4 persones presumptament relacionades amb sis robatoris han estat detingudes per la policia catalana, i tres persones més per un delicte de receptació. Tots els detinguts tenen edats compreses entre els 30 i els 42 anys, i tenen una trentena d’antecedents. 27 antecedents. Segons explica la policia, en algun dels robatoris els lladres lligaven i tapaven la cara dels repartidors mentre s’emportaven la furgoneta a una altra zona per desvalisar-la.

Com operaven? Un vehicle es creuava davant de la furgoneta de repartiment i els obligava a aturar-se. Seguidament, apareixien dos homes amb la cara tapada, un dels quals duia una arma de foc. Així s’emportaven la furgoneta a una altra zona on la obrien i sostreien els paquets. En alguna ocasió, també lligaven de mans el conductor, li tapaven la cara i l’obligaven a estirar-se a terra de l’habitacle.

Els Mossos van començar a actuar el passat 13 de juliol en detectar dos dels assaltants sortint d’un supermercat de Barcelona, on acabaven de vendre objectes sostrets en un assalt comès a l’Hospitalet de Llobregat. Portaven 9.000 euros en efectiu, i també es va destapar la complicitat de tres treballadors del supermercat. I és que a dins del local s’hi van localitzar 144 telèfons mòbils nous per estrenar procedents del robatori.

Els investigadors relacionen una cinquena persona amb el grup criminal, però no el van detenir perquè en el moment de fer els escorcolls estava complint una pena de presó en un centre penitenciari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Que posa? a juliol 23, 2022 | 15:22
    Que posa? juliol 23, 2022 | 15:22
    tenen edats compreses entre els 30 i 3 els 42 anys, i tenen una trentena d’antecedents. 27 antecedents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa