Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Assalta amb un cúter la treballadora d’un Punt Verd

Ensurt majúscul per a la treballadora d’un Punt Verd de Barcelona. Un home l’ha assaltada sense motiu aparent aquest dissabte al matí, amenaçant-la cúter en mà, quan ella feia la seva feina en aquest equipament de barri.

Com ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat els Mossos d’Esquadra al TOT Barcelona, els fets han tingut lloc a la caseta de recollida de residus que hi ha als jardins de Montserrat de la capital catalana. La deixalleria està a la cruïlla dels carrers Rocafort i Còrsega, a l’Esquerra de l’Eixample.

La dona s’ha pogut tancar a la caseta i trucar a la policia catalana per demanar auxili. Una patrulla hi ha arribat al cap d’uns minuts i ha detingut l’atacant, que encara era allà i té antecedents per altres incidents similars. Els Mossos d’Esquadra investiguen el cas, tot i que la tesi a hores d’ara és que no hi ha relació entre l’arrestat i la treballadora ni motivació de robatori.

Els robatoris amb violència són un dels delictes que més preocupa a la policia, per la inseguretat que generen a la ciutadania. Cada dia a la ciutat se’n registren 25 de mitjana, el que significa 178 a la setmana i quasi 11.000 al cap de l’any, segons xifres de la Guàrdia Urbana. La pandèmia va fer caure en picat els atracaments i encara no han arribat a les xifres prepandèmia –n’hi ha una quarta part menys– però de 2020 a 2021 ja han repuntat un 13%.

En gairebé la meitat dels casos (46%) l’objecte robat amb força o intimidació és un telèfon mòbil. Altres béns robats habitualment són bosses de mà (21%) i rellotges de gamma alta (7%). L’estadística mostra que la majoria de víctimes són adults i que només el 15% són menors o gent gran. Vuit de cada deu detinguts per aquest tipus de delicte són arrestats in fraganti, mentre cometien el robatori. Com abans de la pandèmia, la multireincidència d’uns pocs lladres dispara el total de fets i detencions: el 2021 la policia va practicar 997 detencions però el nombre d’arrestats va ser 213.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa