Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detectat un abocament massiu de pneumàtics a la serra de Collserola

El personal que patrulla el Parc Natural de Collserola va detectar el passat 4 de novembre un abocament massiu de pneumàtics en una part d’aquesta zona forestal. En concret, l’acumulació d’aquests residus es va localitzar en un dels camins de l’antic crematori del cementiri de Collserola, a la zona de Can Catà.

Segons ha informat el Parc Natural de Collserola en un comunicat, aquest vessament detectat per l’equip de guardes i denunciat per diversos usuaris a través de les xarxes socials no és un cas aïllat, ja que amb freqüència es localitzen un nombre important d’abocaments de runa, mobles i materials diversos com la fibra de vidre. Es dona la circumstància que alguns d’aquests residus són considerats com a perillosos si es manipulen, de manera que el seu abocament es tracta d’una infracció ambiental greu que pot ser constitutiva d’un delicte ecològic.

L'abocament incontrolat detectat a la serra de Collserola / Parc Natural de Collserola
L’abocament incontrolat detectat a la serra de Collserola / Parc Natural de Collserola

Els Mossos d’Esquadra ja estan investigant els fets per tal de trobar indicis i testimonis que puguin posar els agents darrere la pista dels responsables d’aquest abocament de grans dimensions. La retirada dels residus acumulats es durà a terme gràcies a la col·laboració de Cementiris de Barcelona, però no es podrà fer efectiva fins que no concloguin les indagacions policials en marxa.

Greus conseqüències ambientals

Des del Parc Natural de Collserola recorden que l’abocament al medi natural de residus té conseqüències ambientals greus, pot afectar la fauna, pot contaminar el sòl i les aigües pluvials i freàtiques, pot ser un punt d’inici d’un gran incendi forestal i té un gran impacte visual pel paisatge per a les persones visitants. En aquest espai està prohibit l’abandonament i l’emmagatzematge d’aquests residus, així com qualsevol altra actuació que no compti amb la corresponent autorització d’acord amb la normativa del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc (PEPNAT). “Encara cal molta conscienciació per evitar fets com aquest i minimitzar l’impacte humà sobre l’entorn natural que ens envolta”, conclouen els responsables de la zona forestal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El bosc es respecta a novembre 16, 2022 | 22:38
    El bosc es respecta novembre 16, 2022 | 22:38
    Quin fastic, esperem que ho paguin car
  2. Icona del comentari de: Carlos. a novembre 17, 2022 | 08:08
    Carlos. novembre 17, 2022 | 08:08
    Nosaltres reciclem, ells no reciclan,¿vosaltres recicleu?...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa