Sembla un gag de pel·lícula de sèrie B però és real. Imagineu que un traficant circula amb la seva furgoneta carregada de bosses d’escombraries de marihuana, 14 en concret, i amb un pes total de 73 kg. Però aleshores, per comptes de circular amb discreció per no aixecar sospites, comet una infracció de trànsit amb la mala fortuna que en aquell moment el veu la Guàrdia Urbana i l’atura…. Fins aquí, podria passar. Però és clar, la forta olor que provenia de l’interior del vehicle no va passar desapercebuda i els agents van posar-se en alerta. En obrir el vehicle, sorpresa: 73 kg de marihuana en bosses d’escombraries.

Els fets van passar al barri de Vallcarca i l’home va ser detingut.

Tot just fa uns dies, un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana a Barcelona contra el tràfic de droga se saldava amb el decomís d’un botí quantiós de llaminadures de cànnabisun producte poc freqüent en el material que acostuma a intervenir-se en els habituals dispositius policials contra el comerç il·legal d’estupefaents. Hi havia 11 kg dins del local que contenien THC, l’element psicoactiu del cànnabis.

Una altra associació cannàbica de Ciutat Vella va ser objecte d’un escorcoll conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana el passat mes de març. En aquell cas, no van localitzar-se llaminadures de marihuana, però sí aliments elaborats amb cannàbis, entre altres substàncies il·lícites. En aquella ocasió, els agents van desmantellar el punt de venda de droga que es camuflava sota l’aparença d’un club cannàbic legal.

Barcelona és líder a la Unió Europa (UE) en consum de marihuana, segons l’anàlisi de les aigües residuals. Tant és l’ús d’aquesta droga que triplica els valors de la segona ciutat, Amsterdam (Països Baixos). Ara bé, el cannabis no és la droga més consumida a la capital catalana, sinó que ho és la cocaïna. De totes maneres, aquí Barcelona descendeix posicions i se situa com la vuitena ciutat de la UE on més ús es fa d’aquesta droga,

Nou comentari

Comparteix