Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
25 dies sense pistes d’un desaparegut al barri del Besòs
  • CA

25 dies sense cap pista sobre la situació de Salvador Juan, l’home de 40 anys que va desaparèixer el passat 15 de novembre al barri del Besòs i el Maresme.

El desaparegut fa 1,75 m d’alçada i pesa 80 quilos i té els cabells curts, llisos i castanys i necessita medicació, segons les dades que es van difondre ara fa gairebé un mes. Els Mossos van demanar la col·laboració ciutadana per trobar-lo, però a hores d’ara no hi ha cap informació rellevant sobre on podria trobar-se. La policia continua investigant, i és que un cas mai no es dona per tancat si no apareix la persona. I és que segons les darreres dades, el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. També hi ha finals tràgics causats per un suïcidi, un assassinat o una mort accidental.

Un cop es presenta una denúncia, un equip especialitzat de Mossos recull la informació i valoren i analitzen de forma individual el cas, de manera que la nostra operativa s’adapta a les característiques de la desaparició. Realment, cada cas és un món i requereix diferents estratègies per a una localització eficaç.

Els Mossos d’Esquadra aconsellen esperar abans de llançar a les xarxes socials una crida per localitzar una persona desapareguda. “Abans que parlin amb nosaltres, perquè si no, perdem el control de la informació i tenim sorpreses. Malauradament hi ha gent que s’aprofita de la vulnerabilitat de les persones i empitjoren el seu estat emocional”, expliquen. Aconsellene esperar a “una valoració professional del cas”, perquè “circularà informació a les xarxes que pot ser real però també falsa”. De fet, des dels comptes oficials de la policia catalana es fa difusió de les desaparicions quan es considera que la col·laboració ciutadana pot ajudar a resoldre un cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa