Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una xarxa d’empreses fabricarà 300.000 mascaretes per a treballadors essencials

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes amb l’objectiu de ser menys dependents dels mercats exteriors i per aprofitar el teixit econòmic de la ciutat. La xarxa abastirà de mascaretes tèxtils a personal de serveis essencials no sanitaris. Aquestes mascaretes se sumen al material que la ciutat està rebent aquests dies procedent de l’estranger.

Les mascaretes s’han fet amb diferents teixits específics i homologats, que en la majoria dels casos, es poden reutilitzar un cop rentades. Gràcies a aquesta iniciativa compartida es confeccionaran 300.000 mascaretes. Hi participen 200 punts de costura –particulars i tallers de confecció–, bugaderies i empreses industrials i de transport.

El projecte de les mascaretes ha mobilitzat una xarxa de persones anònimes i entitats solidàries arreu de Barcelona i de l’àrea metropolitana que, amb una màquina de cosir pròpia o en petits tallers, han dedicat el seu temps a fer les mascaretes seguint el protocol assignat i un tutorial que il·lustrava com fer-les, creat per Robin Hat.

Així és la col·laboració de la xarxa d'empreses / Ajuntament de Barcelona

Així és la col·laboració de la xarxa d’empreses / Ajuntament de Barcelona

Aquesta xarxa voluntària i solidària ha rebut el teixit a domicili a través de diferents empreses de transport, com ara Mensakas. El consistori ha aportat part del material i els costos de producció per un valor de 400.000 euros, que ha permès mantenir l’ocupació i l’activitat econòmica. Fins ara, l’Ajuntament ha adquirit 17.500 metres de teixit per a la producció de les mascaretes a tres empreses proveïdores que han col·laborat amb l’aportació del teixit.

Després de confeccionar el material, les bugaderies participen amb el rentat de les mascaretes, que es realitza a una temperatura de més de 60 graus. Un cop usades, algunes d’aquestes mascaretes es poden reutilitzar tornant-les a rentar a aquesta temperatura. Les mascaretes s’emmagatzemen al Parc Tecnològic de Nou Barris, on es guarden per a la recollida i la distribució als destinataris finals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa