Una xarxa d’empreses fabricarà 300.000 mascaretes per a treballadors essencials

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la iniciativa, que abastirà de material empleats de serveis no sanitaris

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes amb l’objectiu de ser menys dependents dels mercats exteriors i per aprofitar el teixit econòmic de la ciutat. La xarxa abastirà de mascaretes tèxtils a personal de serveis essencials no sanitaris. Aquestes mascaretes se sumen al material que la ciutat està rebent aquests dies procedent de l’estranger.

Les mascaretes s’han fet amb diferents teixits específics i homologats, que en la majoria dels casos, es poden reutilitzar un cop rentades. Gràcies a aquesta iniciativa compartida es confeccionaran 300.000 mascaretes. Hi participen 200 punts de costura –particulars i tallers de confecció–, bugaderies i empreses industrials i de transport.

El projecte de les mascaretes ha mobilitzat una xarxa de persones anònimes i entitats solidàries arreu de Barcelona i de l’àrea metropolitana que, amb una màquina de cosir pròpia o en petits tallers, han dedicat el seu temps a fer les mascaretes seguint el protocol assignat i un tutorial que il·lustrava com fer-les, creat per Robin Hat.

Així és la col·laboració de la xarxa d'empreses / Ajuntament de Barcelona

Així és la col·laboració de la xarxa d’empreses / Ajuntament de Barcelona

Aquesta xarxa voluntària i solidària ha rebut el teixit a domicili a través de diferents empreses de transport, com ara Mensakas. El consistori ha aportat part del material i els costos de producció per un valor de 400.000 euros, que ha permès mantenir l’ocupació i l’activitat econòmica. Fins ara, l’Ajuntament ha adquirit 17.500 metres de teixit per a la producció de les mascaretes a tres empreses proveïdores que han col·laborat amb l’aportació del teixit.

Després de confeccionar el material, les bugaderies participen amb el rentat de les mascaretes, que es realitza a una temperatura de més de 60 graus. Un cop usades, algunes d’aquestes mascaretes es poden reutilitzar tornant-les a rentar a aquesta temperatura. Les mascaretes s’emmagatzemen al Parc Tecnològic de Nou Barris, on es guarden per a la recollida i la distribució als destinataris finals.

Nou comentari