Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vuit oficines de suport a la preinscripció escolar per a famílies sense mitjans telemàtics

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat vuit oficines de suport a la preinscripció escolar en diferents districtes de la ciutat per atendre, de forma prioritària, a famílies que no disposin de mitjans telemàtics o tinguin altres impediments justificats per no fer-ho a través d’internet. Així, es vol “garantir l’equitat” entre tot l’alumnat. D’altra banda, per tal de facilitar el tràmit -que s’ha de cursar a través d’un formulari en línia habilitat per Educació- també s’ha obert un servei d’assistència per poder fer aquelles consultes necessàries i dur a terme la preinscripció. Aquesta línia, a més, compta amb el suport d’un servei de teletraducció en temps real en 52 idiomes, amb l’ajuda de personal nadiu.
En els vuit punts d’atenció presencial habilitats a la ciutat, s’atendrà preferiblement del 13 al 19 de maig a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat social que formen part del Pla contra la segregació escolar i la igualtat d’oportunitats i l’alumnat amb Necessitats específiques de suport educatiu (NESE). Les famílies de P3 rebran una comunicació personalitzada en la que se’ls explicarà els serveis de suport que se’ls ofereix.

Aquest servei d’atenció ciutadana funcionarà únicament amb cita prèvia. Del 19 al 22 de maig s’atendrà a totes les famílies que s’hi adrecin. També en aquestes dates, del 19 al 22 de maig, la preinscripció presencial es podrà fer als centres educatius. Per qüestions de seguretat, es recomana que el dia de la cita només vagi una persona de la unitat familiar, si pot ser porti omplert el full de preinscripció i si no, un bolígraf de casa.

En aquests equipaments on es podrà rebre el suport es durà a terme una neteja i ventilació diària dels espais; la instal·lació de mampares de protecció per als treballadors i l’ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i de guants per al personal que faci atenció al públic, així com de gel hidroalcohòlic. Es demana a les persones que vulguin dirigir-s’hi que vagin equpades amb mascareta i guants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa