Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vuit detinguts per introduir 1.000 immigrants il·legals a Barcelona amb trasllats amb minibús
  • CA

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa que hauria introduït al llarg d’aquest any a Barcelona prop d’un miler de migrants d’origen pakistanès en situació irregular. Les víctimes eren captades a Itàlia i traslladades en minibús des de Torí fins a la capital catalana a canvi de 500 euros per viatge i persona. Hi ha vuit persones detingudes, sis de les quals a Barcelona, inclòs el líder; una a Sant Adrià de Besòs i una altra a San Fernando (Cadis). S’han registrat quatre domicilis a Barcelona, on s’han intervingut 15.000 euros, 400 grams d’or en joies, 17 telèfons mòbils, tauletes i documentació diversa.

La investigació va començar quan la policia francesa va alertar que havia detingut un home de nacionalitat espanyola per traslladar en el seu vehicle un migrant irregular pakistanès des d’Itàlia. En la investigació, els agents van descobrir l’existència d’una organització amb seu a Barcelona que es dedicava a introduir a l’estat espanyol migrants en situació irregular des d’Itàlia.

Per a la fase de captació, la xarxa comptava amb diversos membres a Barcelona la missió dels quals era contactar amb intermediaris establerts a Itàlia, que buscaven i seleccionaven les persones d’origen pakistanès.

L’organització també comptava amb conductors que utilitzaven minibusos llogats de manera legal per desplaçar-se a Torí, recollir els migrants i conduir fins a Barcelona. Els minibusos tenien nou places, però els investigadors assenyalen que en alguns trasllats l’organització hauria transportat fins a 17 persones. Una vegada a Barcelona, les persones migrants eren retingudes per l’organització criminal el temps necessari fins a comprovar que el pagament exigit s’havia realitzat.

L’operatiu ha acabat amb la detenció del líder de l’organització i set integrants més com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets de ciutadans estrangers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa