Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[FOTOS] Vorera plena d’escombraries i contenidors desbordats a l’Eixample
  • CA

El març de 2022, l’Ajuntament de Barcelona posava en marxa el nou servei de neteja a la ciutat amb un desplegament progressiu a tots els barris. Una inversió de 2.300 milions per als propers vuit anys i un increment de 400 persones en els equips de neteja, fins als 4.400 treballadors. El consistori també anunciava un increment de la freqüència de pas per netejar els carrers, ja sigui amb màquines escombradores o rentat amb aigua a pressió. I també contenidors nous adaptats a les necessitats de cada barri. Més baixos, de diferents mides amb boques adaptades al residu que s’hi llença.

Pendents de reajustaments del servei

Però nou mesos després que s’hagi desplegat la nova contracta, hi ha desajustos importants en el servei a la ciutat. Com va comprovar el TOT Barcelona visitant diversos barris, la brutícia continua enquistada en molts punts i la nova contracta no ha donat resposta a problemes concrets. En alguns casos, com denuncien les entitats veïnals, el drama de la brutícia s’ha agreujat.

Escombraries fora del contenidor al carrer d’Aribau divendres, 16 de desembre de 2022 TOT BARCELONA

En aquest context, aquest divendres, 16 de desembre, els contenidors que hi ha al carrer d’Aribau entre Aragó i Consell de Cent han aparegut desbordats, i desenes de bosses d’escombraries, caixes i altres residus han ocupat part de la vorera. Tot plegat, a tocar d’un bar amb terrassa, com es pot veure a la imatge.

Vaga de neteja desconvocada

Però la raó no és la vaga de treballadors de la neteja, que estava convocada per als dies 15 i 16 de desembre però que finalment va ser desconvocada en comptar només amb el suport del sindicat CGT. UGT i CCOO se’n van desvincular i finalment es va cancel·lar la manifestació del 15 de novembre i la vaga. Per tant, no es poden atribuir a les protestes dels treballadors -que reclamen millors condicions laborals a les quatre empreses que s’encarreguen de la contracta de neteja de Barcelona- aquests contenidors totalment desbordats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa