Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Volem respirar! “: una protesta veïnal talla el trànsit contra la contaminació
  • CA

Centenars de persones han participat en una protesta que ha tallat el trànsit als carrers Bruc, València i Aragó durant una estona contra la contaminació. La manifestació, convocada per la plataforma Eixample Respira, ha aplegat famílies amb nens, escoles, veïns i col•lectius com SOS Ronda Universitat. Els bicis, les mascaretes i les pancartes amb missatges contra l’excés de vehicles han acompanyat els participants, que han cridat consignes a favor de la salut dels barcelonins. “Volem respirar!”, exclamaven.

El portaveu d’Eixample Respira, Guille López, explicava que la plataforma busca “fiscalitzar” les administracions perquè apliquin mesures “contundents” contra la contaminació. “L’Ajuntament mateix ha reconegut que la Zona de Baixes Emissions no és suficient”, deia López. “Què passa, què passa? Que contaminem massa!”, clamaven els manifestants. L’associació de veïns de la Dreta de l’Eixample, l’Esquerra de l’Eixample, veïns del carrer Independència, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire i famílies d’escoles com els Jesuïtes de Casp s’han adherit a la protesta. 

Una pancarta on es pot llegir

Una pancarta on es pot llegir “Aragó fa pudor” / A. L.

El districte de l’Eixample és un dels més afectats per la contaminació, i la plataforma veïnal ha fet avui la tercera mobilització per pressionar les administracions. Les crides a actuar han anat dirigides al consistori, la Generalitat i l’Estat. “Vivim en autopistes”, lamentava López. La plataforma ha traslladat la seva preocupació a tots els grups polítics de l’Ajuntament i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui han exigit la reducció de vehicles al centre de la capital catalana. 

El ninot d'un cotxe a la protesta d'Eixample Respira / Adrià Lizanda

El ninot d’un cotxe a la protesta d’Eixample Respira / A. L.

El trànsit al carrer Aragó ha estat tallat durant prop de mitja hora, en què la música, les bicis, les mascaretes i els nens han substituït els cotxes. Eixample Respira ha acabat la mobilització davant de la seu del districte, situada a Aragó amb Bruc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa