Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La visita d’un net de Fidel Castro a Barcelona indigna als exiliats cubans
  • CA

Tony Castro, un dels joves nets de Fidel Castro, fill d’Antonio Castro i Lissete Ulloa, s’ha convertit aquests dies en objectiu de crítiques de grups d’exiliats cubans que, després de 60 anys del triomf de la Revolució castrista, segueixen denunciant el règim de partit únic que es va instaurar el 1959 i l’absència de llibertats a l’illa caribenya. Per això als crítics amb el règim no els passa per alt la vida que porten els descendents de Castro, que en el cas dels més joves, com Tony Castro, no s’amaguen a les xarxes socials i comparteixen fotografies.

Les imatges es converteixen en instrument de denúncia dels crítics amb el règim que posen sobre la taula el contrast entre la vida dels descendents de la família Castro i la de la majoria de persones que viuen a l’illa, sense possibilitat de viatjar. Al net de Castro, que ha fet de model per la casa Chanel en desfilades a L’Havana –també criticades per l’exili cubà–, li agrada viatjar, sobretot a Europa i, tal i com es pot veure en el seu Instagram, un dels destins preferits és Catalunya.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BCN 🇪🇸

A post shared by Tony Castro (@tonycastro.u) on

 

De fet, moltes fotografies que ha penjat corresponen a territori català, sobretot a Barcelona, on hi apareix ja el 2016. Però ha estat el 2018 l’any en què més imatges de Catalunya ha penjat el nét del dictador cubà. Se’l veu en fotos a Roda de Berà, Sitges i davant de la Sagrada Família. Per alguns exiliats cubans aquestes imatges són un insult perquè, segons diuen, els descendents de Castro “gaudeixen de la fortuna que els va deixar el dictador”, diu la seu web l’Instituto Cubano por la Libertad de Expresión y Prensa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa