‘Virus’, conferència en ‘streaming’ sobre les pandèmies organitzada pel Palau Macaya

El centre de reflexió i pensament de Barcelona reprèn la seva activitat dimarts, 14 d'abril, amb el cicle de l’Escola Europea d’Humanitats, una iniciativa impulsada per la Fundació ”la Caixa”

L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”, presenta la conferència Virus, a càrrec d’Adelaida Sarukhan, doctora en Immunologia, i Josep Ramoneda, periodista, filòsof i director de l’EEH i de La Maleta de Portbou. Es farà dimarts que ve, 14 d’abril, a les 18.30 hores, per streaming. Es podrà seguir a través d’aquest enllaç i també a través de les xarxes socials corporatives de la Fundació ”la Caixa” (Facebook i YouTube). Un cop acabada la conferència, s’obrirà un torn de preguntes que els seguidors podran fer a través d’un qüestionari disponible online.

Aquesta trobada digital té l’objectiu de fer una anàlisi del fenomen de les pandèmies en el context de pandèmies passades i futures, tenint en compte que no és ni el primer ni l’últim virus que passa d’un reservori animal a l’ésser humà. S’analitzarà per què aquest virus ha estat capaç de provocar una pandèmia d’aquesta magnitud i es valorarà si s’ha donat una combinació de transmissibilitat i morbiditat/mortalitat. La conferència acabarà amb algunes reflexions per a escenaris futurs.

Analitzar les idees del present

Aquesta conferència s’emmarca dins el cicle Idees i conceptes per al temps present, que es va inaugurar amb la visita al Palau Macaya de l’economista Thomas Piketty i que s’allargarà fins el mes de juny de 2020. Reuneix experts per analitzar idees i conceptes que s’erigeixen amb força i que esdevenen centrals per entendre el present, tenint molt en compte que en un món que es troba en un desequilibri i canvi constants, resulta essencial un exercici d’anàlisi i reflexió.

El Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa” és un espai que va obrir les seves portes el 2012 per impulsar la reflexió, el diàleg i la transformació social a Barcelona. Després de sis anys d’activitat s’ha convertit en un referent de la connexió del món acadèmic i professional amb la ciutadania interessada en un ventall molt ampli de temes. Amb l’Escola Europea d’Humanitats, el Palau Macaya divulga el pensament i el coneixement a través de les humanitats.

Més informació

Nou comentari