Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Virus’, conferència en ‘streaming’ sobre les pandèmies organitzada pel Palau Macaya

L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”, presenta la conferència Virus, a càrrec d’Adelaida Sarukhan, doctora en Immunologia, i Josep Ramoneda, periodista, filòsof i director de l’EEH i de La Maleta de Portbou. Es farà dimarts que ve, 14 d’abril, a les 18.30 hores, per streaming. Es podrà seguir a través d’aquest enllaç i també a través de les xarxes socials corporatives de la Fundació ”la Caixa” (Facebook i YouTube). Un cop acabada la conferència, s’obrirà un torn de preguntes que els seguidors podran fer a través d’un qüestionari disponible online.

Aquesta trobada digital té l’objectiu de fer una anàlisi del fenomen de les pandèmies en el context de pandèmies passades i futures, tenint en compte que no és ni el primer ni l’últim virus que passa d’un reservori animal a l’ésser humà. S’analitzarà per què aquest virus ha estat capaç de provocar una pandèmia d’aquesta magnitud i es valorarà si s’ha donat una combinació de transmissibilitat i morbiditat/mortalitat. La conferència acabarà amb algunes reflexions per a escenaris futurs.

Analitzar les idees del present

Aquesta conferència s’emmarca dins el cicle Idees i conceptes per al temps present, que es va inaugurar amb la visita al Palau Macaya de l’economista Thomas Piketty i que s’allargarà fins el mes de juny de 2020. Reuneix experts per analitzar idees i conceptes que s’erigeixen amb força i que esdevenen centrals per entendre el present, tenint molt en compte que en un món que es troba en un desequilibri i canvi constants, resulta essencial un exercici d’anàlisi i reflexió.

El Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa” és un espai que va obrir les seves portes el 2012 per impulsar la reflexió, el diàleg i la transformació social a Barcelona. Després de sis anys d’activitat s’ha convertit en un referent de la connexió del món acadèmic i professional amb la ciutadania interessada en un ventall molt ampli de temes. Amb l’Escola Europea d’Humanitats, el Palau Macaya divulga el pensament i el coneixement a través de les humanitats.

Més notícies

Rècord de visitants al Palau Macaya durant el 2019

Notícia: Rècord de visitants al Palau Macaya durant el 2019
Comparteix
El centre de "la Caixa" ha atret 67.295 visitants, un 13% més que el 2018 | S'hi han fet un total de 850 activitats
Notícia: Rècord de visitants al Palau Macaya durant el 2019 - Mobile

Nou rècord de visitants al Palau Macaya de ”la Caixa”

Notícia: Nou rècord de visitants al Palau Macaya de ”la Caixa”
Comparteix
Els responsables del centre consideren que "es consolida com a motor intel·lectual de Barcelona i referent del debat per a la divulgació i la innovació"
Notícia: Nou rècord de visitants al Palau Macaya de ”la Caixa” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa