Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La violació en grup en un cotxe va durar més d’una hora en ple Eixample
  • CA

L’agressió sexual de tres homes a una noia que es va produir dissabte a la matinada en un cotxe va durar més d’una hora. En un carrer de l’Eixample. Això és almenys el que es desprèn del relat d’un testimoni que es va adreçar als agents dels Mossos d’Esquadra que van detenir els implicats, que aquest dilluns han sigut empresonats provisionalment per ordre del jutjat de guàrdia. 

Segons aquest testimoni, un veí del barri, ell va sortir a fer una passejada cap a tres quarts de sis del matí i ja va veure anades i vingudes dins d’un cotxe blanc aparcat a l’altura del número 189 del carrer Casanova. I, segons la seva percepció, quan ell va detectar que allà passava alguna cosa ja feia estona que els fets havien començat. El que no va entendre el testimoni és que fos una violació. El seu relat, recollit per fonts policials, indica que no va veure que hi havia una noia fins que van arribar dos agents i van obrir la porta del cotxe –on encara hi havia un dels agressors– per ajudar la noia a incorporar-se. Volien que li toqués l’aire fresc i reaccionés, ja que estava completament adormida, semiinconscient, segurament drogada contra la seva voluntat.

El testimoni va estar una bona estona veient que els tres nois feien torns per entrar al cotxe. Sí que va deduir que allò era una pràctica sexual, però no sabia amb qui, ni sabia que era sense consentiment, va al·legar quan va parlar amb la policia. També va explicar que, al cap d’una estona de la seva observació a distància, uns altres joves es van acostar al cotxe i els que participaven en l’agressió s’hi van enfrontar per foragitar-los. Després van posar el cotxe en marxa per traslladar-lo a l’altra banda del carrer, davant del número 228, i continuar amb el que estaven fent.

Una veïna que anava a treballar va alertar dels fets

Tot plegat es va descobrir perquè una altra veïna, a dos quarts de set del matí, va alertar uns agents dels Mossos que eren a la zona. Estaven treballant en un altre cas, inspeccionant unes motos que algú havia tirat a terra i identificant els possibles causants de la destrossa.

La dona els va alertar que en un cotxe aparcat hi passava alguna cosa estranya i que hi havia uns homes fent fotos i vídeos a una noia. Els agents s’hi van acostar i van veure que dos dels homes marxaven de la zona. Els van aturar i els van preguntar si hi havia una noia dins del cotxe i li estaven fent fotos. Ells ho van negar i van dir que només hi havia un amic seu molt borratxo.

Dos dels policies es van acostar al vehicle mentre una altra patrulla continuava parlant amb els dos nois que havien interceptat. I dins del cotxe hi van trobar, efectivament, l’amic borratxo. Però a sota hi havia una noia, completament adormida. Quan van aconseguir despertar-la, la jove va assegurar que no recordava com havia arribat de la discoteca Bachata, mitja travessia més avall, fins al cotxe. Ni tenia ni idea del que havia passat dins del vehicle.

Van ensenyar els vídeos als Mossos per demostrar que eren ‘innocents’

En aquell moment la conversa entre els altres policies i els dos joves que havien intentat marxar havia evolucionat fins al punt que un d’ells va acabar reconeixent que havien tingut relacions sexuals amb la noia, però assegurava que havien sigut consentides. I per, suposadament, demostrar-ho, va oferir als mossos veure els vídeos que havien gravat. De manera que el que havia vist la veïna es confirmava: els joves havien enregistrat el que havien estat fent.

Quan els agents i la mateixa víctima van veure les imatges, la noia va tenir un xoc emocional: es va reconèixer en els vídeos però no recordava absolutament res. I els agents van observar que durant tota l’estona la jove estava estirada, immòbil i adormida, sense cap mena de participació en les relacions sexuals que els agressors al·legaven que havien sigut consentides.

L’últim pas va ser ja quan el mòbil de la noia va aparèixer sota un seient de la part del davant del cotxe –la noia era al darrere–, fet pel qual se’ls acusa també de furt, tot i que és un delicte molt menor comparat amb la violació i amb la possibilitat que els atacants hagin difós o compartit alguna de les imatges gravades i les fotografies fetes, que implicaria un delicte de revelació de secrets.

La víctima va ser trasllada a l’Hospital Clínic, on hi ha una unitat especialitzada en agressions sexuals, i després va presentar una denúncia formal davant els Mossos. Ara caldrà investigar si, com tot apunta, la van drogar amb alguna substància per poder-la violar, com passa amb els casos que s’anomenen de submissió química.

Més notícies
Presó provisional per als tres acusats de violar i gravar una dona a l’Eixample
Notícia: Presó provisional per als tres acusats de violar i gravar una dona a l’Eixample
Comparteix
Dos dels tres acusats han decidit no declarar davant del jutge | Van ser detinguts al moment gràcies a l'avís d'un veí
Detenen tres homes per violar en grup una noia i fer-ne fotos
Notícia: Detenen tres homes per violar en grup una noia i fer-ne fotos
Comparteix
La noia va ser agredida al seient del darrere d'un cotxe, en ple Eixample | Els Mossos investiguen si els atacants van difondre les imatges
Violada dues vegades en cinc dies pel mateix home
Notícia: Violada dues vegades en cinc dies pel mateix home
Comparteix
La investigació descarta que l'agressió de Nou Barris fos grupal, com semblava al principi | Dos dels detinguts queden en llibertat
Detenen a Barcelona el presumpte autor de la violació d’una menor a Santa Coloma de Farners
Notícia: Detenen a Barcelona el presumpte autor de la violació d’una menor a Santa Coloma de Farners
Comparteix
El van trobar en un control de la policia catalana al centre de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa