Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un vigilant de seguretat del metro denuncia que l’han acomiadat per negar-se a falsificar una firma
  • CA

Un grup de persones amb banderes vermelles i negres i equipats amb sirenes i petards fa estona que són a la porta de la botiga de la cadena H&M del passeig de Gràcia amb Gran Via. És una protesta. Fan un soroll de mil dimonis que se sent molt des de la botiga, amb l’entrada controlada per un vigilant de Securitas. Alguns clients que n’entren i en surten arrufen el nas i se’sl miren amb disgust. D’altres s’acosten a un dels manifestants per recollir un dels fulls volants que reparteix per interessar-se per les seves reivindicacions. Una dona s’atansa al portaveu i estira el braç perquè li doni un exemplar de l’escrit. “A veure si així almenys m’assabento de per què ens esteu torturant”, diu empiada. I aleshores descobreix que no protesten contra H&M, sinó contra Securitas. 

És pel cas d’un vigilant de seguretat del metro que denuncia haver estat acomiadat per negar-se a realitzar un informe. Gabriel Díaz, el treballador de Securitas afectat, diu que és tot part d’una “persecució sindical”. Per fer visible la seva protesta, una desena de treballadors s’han estat concentrant davant de l’H&M. HM és client de Securitas i molestar aquest establiment és una de les seves mesures de pressió per fer reaccionar l’empresa.

Tot va començar, segons el que ha explicat el propi afectat al TOT Barcelona, quan per Nadal va demanar a Securitas festa per passar el 24 o el 31 de desembre a casa, cosa que el conveni contempla sempre i quan sigui un dels dos dies i no els dos. Segons explica Dáuz, l’empresa no va donar-li resposta, intentant esgotar el temps de reacció per al treballador, que va haver de demanar una inspecció de treball. El treballador assegura que la inspecció va certificar que el que demanava era un dret reconegut i que l’empresa li havia de donar.

Un cop finalitzades les vacances de Nadal, Díaz es va reincorporar a la feina en horari nocturn, el que tenia des de feia tres anys, i va tenir un conflicte amb el control central de la seguretat del metro. El personal de seguretat havia d’obrir una porta perquè operaris de manteniment ocupessin la via, i segons Díaz, aquest tràmit sempre s’ha de fer amb permís explícit del control central, tant per entrar a les vies com per sortir-ne. Assegura que, junt amb al seu company, van demanar el permís. Però va haver-hi algun error de comunicació i l’endemà el seu cap li va demanar que fes un informe.

Díaz es va negar a firmar un informe sense el seu company i, segons ell, se li va suggerir que falsifiqués la firma de l’altre vigilant. També s’hi va oposar, i explica que ja no ha tornat a treballar. Segons ell, l’empresa li va anar concedint permisos retribuïts fins a finals de gener, quan va rebre un burofax amb el seu acomiadament disciplinari. Securitas al·legava dos motius: la negativa a fer l’informe i un suposat intent de vendre les botes de la feina per internet. Ell, però, nega que les botes que va posar a la venda fossin de la feina.

Un portaveu de Securitas ha argumentat al TOT Barcelona que la política de l’empresa els impossibilita dir res sobre temes laborals individuals, especialment si estan “en un procés de negociació”, com en aquest cas. Des del Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya han denunciat la presència de representants de Securitas en les protestes que fan davant de l’H&M per “identificar per possibles represàlies”. Ni H&M ni TMB, les dues empreses clientes de Securites afectades per aquest conflicte, han volgut posicionar-se.

Més notícies
La CGT denuncia que TMB ha tret del carrer més de 80 autobusos
Notícia: La CGT denuncia que TMB ha tret del carrer més de 80 autobusos
Comparteix
El sindicat afirma que només des de la cotxera d'Horta van deixar de sortir entre els dies 27 de gener i 1 de febrer 66 busos
L’agressió de dos carteristes a una jove al metro de Barcelona per haver-los assenyalat
Notícia: L’agressió de dos carteristes a una jove al metro de Barcelona per haver-los assenyalat
Comparteix
La noia va veure una parella que intentava robar a una persona gran i va advertir-li que tanqués la bossa de mà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa