Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues agressions a vigilants del metro de Barcelona el mateix matí, a mossegades i cops
  • CA

Dues agressions a vigilants del metro de Barcelona el mateix matí. Per un costat un guarda de seguretat ha estat agredit a mossegades a l’estació d’Urquinaona poc després de les sis. Ha hagut de ser atès a la Vall d’Hebron. Per una altra banda, un altre vigilant i el seu gos han estat agredits a cops al metro Hospital de Bellvitge cap a les 11:30h per part d’un home begut, en un atac de menor violència i sense cap detingut.

Lesions a la cara i al braç del vigilant ferit a mossegades a Urquinaona / Cedida

Lesions a la cara i al braç del vigilant ferit a mossegades a Urquinaona / Cedida

Fonts policials han confirmat al TOT Barcelona, el guàrdia de seguretat d’Urquinaona estava fent una intervenció amb un company relacionada amb un grup de persones dins del metro quan una d’elles l’ha mossegat a la cara i al braç. Segons fonts sindicals, altres vigilants han anat a auxiliar al ferit i han pogut retenir a l’autor fins l’arribada de la policia catalana.

Les ferides, ja cosides, del vigilant atacat a mossegades a Urquinaona / Cedida

Les ferides, ja cosides, del vigilant atacat a mossegades a Urquinaona / Cedida

Segons fonts properes a la víctima, el conflicte ha començat quan l’agressor ha entrat al metro amb dos nois i dues noies més i ha insultat al vigilant dient-li “moro de merda”. Després d’encarar-s’hi i de mossegar-lo un primer cop al pòmul i ser enmanillat, un segon grup de 5 joves ha intentat atacar els vigilants amb ampolles de vidre, aquest cop sense èxit. Per sort l’arribada de reforços i de la policia ha impedit que la situació empitjorés. El vigilant ha hagut de ser traslladat a l’hospital de Vall d’Hebron i l’agressor ha quedat arrestat per un delicte de lesions, segons han avançat la SER i Metrópoli i ha confirmat el TOT Barcelona. 

Un vigilant del metro ferit a mossegades ha hagut de ser traslladat a l'hospital / Cedida

Un vigilant del metro ferit a mossegades ha hagut de ser traslladat a l’hospital / Cedida

Pel que fa a l’agressió lleu de Bellvitge, l’autor seria un usuari del metro amb símptomes d’alcoholèmia, que no volia marxar de l’andana on estava insultant i molestant altres viatgers. El vigilant l’ha intentat fer marxar però l’home s’hi ha abraonat i li ha etzibat cops de puny. Fonts sindicals asseguren que els danys no han estat superiors perquè el gos que patrullava amb el vigilant l’ha defensat atacant a l’agressor. Als Mossos d’Esquadra no els consta cap detenció a la zona.

Queixes sindicals

Els dos casos se sumen a un degoteig d’agressions que desespera als sindicats. Fa un mes un vigilant i el seu gos van ser apunyalats al TRAM i l’agost un altre va ser atacat amb un cúter en una botiga de Zara. Els vigilants de metro critiquen des de fa anys la indefensió en la que es troben quan hi ha un atac.

Nacho Arroyo, secretari d’organització del Sindicat de Professionals de la Seguretat Privada (SPS), recorda que el col·lectiu reivindica la recuperació de la figura d’agents de l’autoritat, que van perdre fa tres dècades, pel “paraigües jurídic” que ofereix. “Som cossos auxiliars però actualment estem fent de policia!”, sosté. El sindicat també vol una nova llei de Seguretat Privada amb un reglament que faci obligatori a les empreses dotar de mesures d’autoprotecció als treballadors. La porra i les manilles que porten resulten insuficients, segons SPS. Finalment recorden que els vigilants “mai han de patrullar sols al transport públic” perquè els atacs recents demostren el perill físic que pot comportar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M. Pujol a desembre 14, 2019 | 21:20
    M. Pujol desembre 14, 2019 | 21:20
    No hi ha dret. No hi ha autoritat. "ABANS NO PASSAVA""FALTA "PALO" MENYS DRETS HUMANS I MES DRETS LES PERSONES QUE MANTENIM AQUEST SISTEMA PENOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa