Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO]La calamarsada a l’aeroport del Prat que ha aturat vols
  • CA

Avui dijous ha de ser el darrer dia de pluja intensa a l’àrea de Barcelona… Però hi ha hagut traca final en forma de calamarsada. A l’aeroport de Barcelona-El Prat ho han viscut intensament, com es pot veure en el vídeo que ha difòs a les xarxes socials @SarGantaNoCoSmic, en què es veu com les pistes han quedat completament blanques. De fet, la situació ha provocat retards i cancel·lacions en una seixantena de vols durant dues hores.

També ho han alertat els controladors aeris en una piulada, en què cap a les 7.30h han anunciat que després de gairebé dues hores es reprenia la normalitat a les pistes, un cop s’ha aconseguit netejar la infraestructura.

De fet, no és el primer dia que l’aeroport queda afectat per la climatologia. Aquest dimarts s’hi va veure un tornado.

Un espectacular tornado a l’aeroport del Prat va treure, aprofitant l’empitjorament del temps a casa nostra. El fenomen ha passat aquest dimecres a la tarda, durant el període d’intenses pluges i fort vent que fan estralls a Catalunya, especialment a la zona de Barcelona.

Tal com s’observa al vídeo, captat pel compte de Twitter @controladores, es pot veure com la borrasca ha generat aquest tornado, format per un cúmul de mala climatologia i vent. Tot i això, el trànsit aeri no va deixar de funcionar, com es veu en el vídeo, que mostra com aterren i s’enlairen diferents avions.

Sigui com sigui, no hi ha previsions d’alerta activades per Protecció Civil de la Generalitat. Per avui dijous es preveuen temperatures mínimes de 8 °C, tot i que la sensació tèrmica serà de 6 graus. Pel que fa a les màximes seran de 13 °C. Quant a la temperatura, de divendres a diumenge a dimarts es preveu molta estabilitat, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). En aquest sentit, no s’esperen pluges a Barcelona i les temperatures ballaran dels 7 graus de temperatura mínima als 16 ºC que es preveuen de màxima el diumenge. El vent bufarà amb intensitat en alguns moments de diumenge, amb ratxes que poden arribar als 50 km/h en algun moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa