Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Troben un magatzem amb centenars d’objectes robats que venien per internet
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones que venien objectes robats per internet. Els detinguts, de nacional marroquina i de 28 i 39 anys, publicaven anuncis a una aplicació mòbil de compravenda de segona mà per donar sortida a tota mena d’aparells electrònics i objectes de valor que prèviament havien estat sostrets. Els dos detinguts van passar a disposició judicial el divendres i estan en llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar el passat mes de febrer, quan el robatori a tres empreses en un polígon industrial del Besòs va posar la policia darrere la pista dels dos lladres, que es van endur diversos equips informàtics que després van posar a la venda per internet.

Fruit de la investigació s’han fet dues entrades, en un domicili i un magatzem de la Zona Franca on guardaven centenars de productes robats. Al pis hi van trobar telèfons mòbils, tauletes, rellotges i bosses d’alta gamma, roba i joies, mentre que al magatzem, on vivia un dels detinguts, han trobat 800 equips de videovigilància –amb càmeres, centraletes per emmagatzemar imatges, comandaments i transformadors–.

Treballadors implicats

L’empresa propietària del material recuperat ha confirmat que molts dels objectes havien estat robats al febrer i han alertat que feia anys que havien notat un augment del material perdut o malmès en els seus inventaris anuals, cosa que els fa sospitar que algun treballador o transportista de l’empresa podria estar implicat en el cas.

A mitjans de maig, agents de la comissaria de Sant Andreu van localitzar una furgoneta estacionada a la via pública plena de paquets que estava a nom d’una persona que ja havia estat detinguda anteriorment per vendre mòbils robats. Els investigadors van fer una cerca dels productes venuts pel sospitós a internet i van detectar una activitat inusual per un particular.

Desenes d’anuncis

Tenia més de 40 anuncis de productes amb un preu inferior al de mercat i havia venut gairebé 40 mòbils en poc temps. La investigació posterior va concloure que la furgoneta es feia servir per transportar el material robat al magatzem de la Zona Franca, que també era el punt de recollida per als clients que havien comprat algun dels seus productes.

Els compradors arribaven davant del local seguint les instruccions rebudes a l’aplicació i havien de trucar a un número de telèfon facilitat pels venedors. Llavors la persona que custodiava el magatzem aixecava la persiana del local i feia passar el comprador, que poc després sortia amb el paquet o la caixa que contenia el producte adquirit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Algun d’aquests xoriços en diu Gonzalo, Luisnomelavo o StrangeGilipolles? a juliol 04, 2021 | 16:14
    Algun d’aquests xoriços en diu Gonzalo, Luisnomelavo o StrangeGilipolles? juliol 04, 2021 | 16:14
    Seria normal...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa