Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Els talls de trànsit aturen Barcelona com a primera reacció a la sentència de l’1O
  • CA

Desenes de persones han sortit al carrer de seguida que s’ha fet pública la sentència del Suprem. Després que el tribunal presidit per Manuel Marchena hagi condemnat a Oriol Junqueras a 13 anys de presó i al regidor Quim Forn a 10 anys i mig, diversos manifestants han tallat el trànsit a Gran Via amb passeig de Gràcia. 

[r:1]

Els manifestants han arribat a les 10:15 hores. Tot i no ser un grup multitudinari, aconsegueixen bloquejar el trànsit. A la Gran Via també han tallat el trànsit a l’alçada del carrer Balmes. 

Manifestants tallen el trànsit a la Gran Via amb Balmes | XFDC

Manifestants tallen el trànsit a la Gran Via amb Balmes | XFDC

Laietana: “No és venjança, és justícia”

Unes 200 persones tallen la Via Laietana amb una concentració a l’alçada del carrer de Pere Gallifa. Sobretot la formen els funcionaris dels departaments de Governació, Afers Exteriors i la Secretaria d’Universitats i Recerca. El càntic més repetit clama “no és venjança, és justícia”. El pla, segons diversos manifestants, és estar a l’aguait de les xarxes socials en cas que sigui necessari sumar forces amb alguna altra mobilització.

Més amunt, a la prefectura de la Policia Nacional, el dispositiu del cos de seguretat ha ampliat la zona protegida amb tanques més enllà de la vorera. Cobreix tot el carril bus. De moment, però, cap moviment s’hi ha apropat a la zona vigilada, de moment, exclusivament per agents de la Policia Nacional.

En un dels punts de la protesta, el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i la secretària general del mateix departament, Mercè Salvat, han ensenyat un retrat de Raül Romeva com a mostra de solemnitat davant la condemna. Romeva va ser el conseller en cap del departament fins que va ser cessat l’octubre de 2017.

També tallen la ronda de Dalt

Una concentració també ha tallat el trànsit durant uns minuts la ronda de Dalt. Segons ha informat el servei de Trànsit a través de Twitter, diverses persones l’han ocupat durant uns 10 minuts a l’alçada de Montbau. La Guàrdia Urbana ha fet desviaments per la sortida quatre mentre durava el tall. 

La Guàrdia Urbana ha informat a través de Twitter dels diversos talls de trànsit per protestes contra la sentència del Procés. La policia local ha situat a la Rambla, el passeig de Lluís Companys i l’avinguda Paral·lel els diversos talls per concentracions contra les penes de presó imposades pel tribunal Suprem. 

Sants surt al carrer

També veïns i treballadors de Sants han sortit al carrer només saber-se la sentència de l’1-O. Unes dues-centes persones han tallat el Carrer de Sants i han baixat en manifestació per unir-se a la concentració unitària de plaça Catalunya convocada pel Tsunami Democràtic. 

Més notícies
Forn, després de ser condemnat a 10 anys de presó: “No defallim”
Notícia: Forn, després de ser condemnat a 10 anys de presó: “No defallim”
Comparteix
Agraeix el suport a través de Twitter i afegeix "visca Catalunya lliure"
Quim Forn: 10 anys i mig de presó per posar les urnes
Notícia: Quim Forn: 10 anys i mig de presó per posar les urnes
Comparteix
El Suprem el considera culpable de sedició però descarta la rebel·lió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa