Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | L’auxili al manifestant ferit a l’ull va molestar la Policia Nacional
  • CA

El manifestant que ahir va rebre l’impacte d’un projectil a l’ull –i que aquest dimarts al migdia s’ha confirmat que ha perdut totalment la visió amb aquest ull– no ho va tenir fàcil a l’hora de ser atès. Els agents antiavalots de la Policia Nacional volien avançar i fer retrocedir els manifestants cap a la carretera, eren les 22:20h. Per fer-ho, ja han reconegut que van disparar pilotes de goma, a més de salves de foc. Així, quan un home va quedar estès a terra i els sanitaris voluntaris, així com alguns professionals de la premsa i uns pocs manifestants, es van apropar a prestar-li socors, la policia va intentar desfer el grup que s’havia generat al voltant del jove de 22 anys.

“Fuera, venga, arriba”, van arribar a dir als qui s’hi havien apropat. En el vídeo del TOT Barcelona es pot apreciar com s’agafa pel braç i s’intenta fer aixecar un sanitari que col·laborava en l’auxili.

Queda descartada la manca de coneixement del que estava passant per part de la policia. Nombroses veus del grup van advertir de la gravetat del cas de manera repetida. “Hi ha un ferit”, insistien. “I és greu”, sumava una altra veu

Finalment, i després de fer-los entendre amb insistència la situació, els mateixos antiavalots van acabar cedint i van donar una nova ordre: “D’acord, només sanitaris i premsa, la resta fora”, va cridar un d’ells. Pocs segons després, el grup de socors retirava al ferit en una cadira de rodes.

L’estat del noi, greu

Fonts hospitalàries detallen a aquest diari que el noi té múltiples ferides facials a més de l’esclat del globus ocular. S’ha sotmès a una operació per intentar-li salvar l’ull però no s’hi ha pogut fer res.

Experts consultats pel TOT Barcelona ja havien explicat que el noi podia perdre la visió de forma total. Segons aquesta informació ja se sabia que el manifestant perdria visió passés el que passés, però que en casos d’esclat de globus ocular no és segura la pèrdua física de l’ull ni de la totalitat de la visió. En aquest cas, finalment sí que l’ha perdut del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa