Barcelona té, segons el darrer recompte de fa sis anys, una població de 259.000 rates, o el que és el mateix, 0,13 per a cada habitant de la ciutat. Aquest estiu ha estat especialment calorós, fet que ha afavorit la proliferació de rosegadors. A més, la manca de neteja, un problema admès com a verídic pel govern municipal, és també un factor decisiu que pot atraure les rates i fer-les sortir de les clavegueres a la superfície.

Ratolins i rates posen en alerta

Sigui com sigui, els ciutadans estan en alerta. A Sant Andreu, per exemple, una veïna ha gravat com un ratolí escalava per la façana d’un edifici, com es pot veure en les imatges. Tot plegat, el dia que l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha anunciat que Barcelona tindrà 800 nous punts de vigilància i control de rates, i en total en sumarà 4.700. D’aquests, 2.650 són punts de vigilància per limitar la població de rosegadors i 2.050 són punts de control.

Com a mostra que la presència de rates a la ciutat s’ha disparat els darrers mesos, el nombre d’intervencions de l’ASPB sobre el terreny també ha crescut molt. Fins al setembre se n’han fet 16.677, una xifra que s’apropa molt a les 17.500 intervencions anuals que es van fer els anys 2020 i 2021, i això que encara falten 3 mesos i mig per acabar l’any. Per altra banda, l’Ajuntament destina prop de tres milions d’euros al programa de vigilància i control de plagues, el que suposa un increment del 44 % del pressupost.

Rates a la plaça de Catalunya

Una de les imatges de l’estiu ha estat la plaga de rates que es va descobrir a la plaça de Catalunya, de fet va ser una youtuber qui va difondre vídeos on es veien desenes d’exemplars campant lliurement per la plaça més cèntrica, emblemàtica i visitada pels turistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa