Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El vídeo dels dos ‘kitesurfistes’ que han desafiat el Glòria a la Barceloneta
  • CA

“Només un cop l’any tenim tempestes a Barcelona. Aquí sempre fa sol, mai hi ha onades ni vent. Avui sí”. Així argumenten Jerome Cloetens i Manel Arpa la decisió que ven prendre dilluns de llançar-se a la platja de la Barceloneta a fer kitesurf quan ja estava activat el pla d’emergència de l’Ajuntament i s’havia prohibit el bany des de diumenge al migdia.

En el vídeo que van gravar per als seus seguidors a les xarxes, Jerome Cloetens, campió mundial d’aquesta disciplina nàutica, explica en anglès –per a fans de tot el món– que es tracta d’una ocasió única a la ciutat i que s’ha d’aprofitar. I anuncia que hi ha un vent d’entre 30 i 35 nusos –la força ideal per fer kitesurf.

​Tanmateix, en un rètol a mig vídeo admeten que quan havien començat a practicar de cop el vent es va tornar de 50 nusos. “Ho havíem vist en les prediccions del temps però no crèiem que això pogués passar a Barcelona”, reconeixen.

Ells dos són experts en la matèria i tot plegat va acabar bé, però matisen que això no ho pot fer qualsevol. A través d’un portaveu, al·leguen al TOT Barcelona que van tenir en compte que no s’havia arribat al nivell d’emergència –l’Ajuntament el va elevar dilluns a la tarda, hores després de la seva petita aventura– i que fins i tot van veure agents de la Guàrdia Urbana que se’ls miraven i que no els van dir res.

Sigui com sigui, el vídeo resultant és espectacular: gravat amb una càmera que porta un dels dos esportistes al cos, permet viure l’aventura des del seu punt de vista i sentir el soroll del vent i els seus crits.

Més notícies
Les destrosses del temporal Glòria al front marítim de Barcelona, en imatges
Notícia: Les destrosses del temporal Glòria al front marítim de Barcelona, en imatges
Comparteix
El fotògraf Jordi Play recull amb aquesta galeria fotogràfica els efectes de la ventada i la pluja
Accés a la platja de Sant Sebastià tancat pels efectes del temporal / A. L.
Platges inundades i tres escoles tancades pel temporal a Barcelona
Notícia: Platges inundades i tres escoles tancades pel temporal a Barcelona
Comparteix
Batlle assegura que de moment les conseqüències del Glòria a la ciutat han estat poc greus
El temporal tomba l’enorme escultura ‘David i Goliat’ de la Vila Olímpica
Notícia: El temporal tomba l’enorme escultura ‘David i Goliat’ de la Vila Olímpica
Comparteix
La llevantada ha inclinat l'obra d'Antoni Llena fins a fer-la caure | Al Poble-sec, el despreniment d'una façana ha ensorrat part del sostre d'una escola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa