Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vídeo | L’emotiva campanya per visibilitzar els trasplantaments infantils
  • CA

L’Hospital de la Vall d’Hebron és un dels que més trasplantaments pediàtrics fa de tot l’Estat. I ha llançat una nova campanya que porta per nom ‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’. Segons els impulsors, l’iniciativa vol posar cara i noms a les persones que hi ha darrera de cada trasplantament, amb l’objectiu de posar en valor les històries humanes que hi ha darrera. L’hospital català vols que es conegui tota la feina que hi ha darrera i “la implicació d’equips multidisciplinaris en processos complexos on arriben a participar més d’un centenar de professionals”.

En el marx d’aquesta campanya, l’hospital mostra un vídeo on apareixen cinc pediàtrics i les seves famílies explicant el seu testimoni. És el cas de l’Aina, que té 14 anys i va rebre el seu ronyó i fetge durant la nit de Reis. El cas de l’Aina és significatiu perquè ja havia rebut dos trasplantaments de ronyó en altres ocasions. El vídeo també mostra el cas de la Raquel, que té 22 anys i a qui li van trasplantar el fetge quan només tenia dos mesos. Com aquests dos casos, la campanya mostra altres infants que han hagut de trasplantar-se un òrgan.

Un dels vídeos de la campanya

L’Hospital Vall d’Hebron va fer el primer trasplantament de Catalunya

L’any 1981 va tenir lloc el primer trasplantament pediàtric a tot Catalunya. Va ser un trasplantament renal que es va fer a l’Hospital Vall d’Hebron, aquí a Barcelona. Des de llavors, aquest hospital s’ha tornat una referència mundial pel que fa a aquesta disciplina, que ara mostra en aquests nous vídeos. El centre sanitari barceloní ha començat a difondre la iniciativa amb un comunicat, el qual conclou que volen “donar a conèixer [aquests històries] per ajudar a prendre consciència de la necessitat de donar òrgans per poder seguir donant vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa