VÍDEO | El propietari d’un local ocupat encasta el seu cotxe contra la finca

El propietari d’un local ocupat ha encastat el seu cotxe contra la finca i ha acabat detingut pels Mossos d’Esquadra. Segons la policia catalana, no hi ha hagut ferits greus, però si alguna crisi d’ansietat. Els fets s’haurien produït a primera hora del matí al carrer Aragó 387.

El propietari del local, que va ser ocupat aquest dimarts pel Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret, també ha intentat agredir els agents dels Mossos que s’han desplaçat fins allà i ha estat detingut per desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i desobediència.

Fonts de la policia catalana asseguren que en cap cas s’ha intentat fer un desallotjament al local perquè el propietari, un home de 76 anys i de nacionalitat espanyola, encara no ha interposat la denúncia corresponent. El sindicat havia denunciat la presència de diversos pinxos, presumptament contractats per la propietat, rondant el local per intimidar els activistes.  

Segons van explicar els col·lectius implicats en l’ocupació de l’espai, la seu inaugurada neixia amb la voluntat de “seguir donant resposta a les necessitats de les veïnes”. Els projectes inclouen la donació de menjar o l’aportació d’assistència en matèria d’habitatge a les famílies vulnerables del barri. A més, es volen fer tallers i xerrades.

Els baixos ocupats del número 487 del carrer Aragó serien propietat “d’un entramat d’empreses que, entre d’altres, es dediquen a l’especulació”. També feia “més d’una dècada” que estaven abandonats, expressen en un comunicat.

Comentaris

  i les rates, amb l'ensurt de l'empotrament, no surten al carrer espantades? Desembre 04, 2020 | 11:24
  D'acord, no és correcta l'acció, però comprenc totalment a l'autor. A Ñórdor, des del que fa les lleis fins a qui les administra, estan tocats del bolet i al final els culpables campen pel carrer i els innocents acaben tancats, a presó o al psiquiàtric folls del curtcircuit que els provoca haver d'aguantar les justícies a les que estan sotmesos.
  ave-maría Desembre 04, 2020 | 11:45
  Tantes vegades passa que petits propietaris han de carregar-se de que la caritat organitzada no pot o no vol assumir. Els grans propietaris ni entitats municipals ni volen saber res. Això sense comptar que es colen bastants pocavergonyes que se'n aprofiten.
  capitao lampiao Desembre 04, 2020 | 17:52
  Quina es l'adreça dels membres del Sindicat d'Habitatge Eixample Dret?.

Nou comentari