Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Càrrega policial per desallotjar un bloc de pisos ocupat per a joves
  • CA

L’estrena del sindicat d’habitatge de Cassoles havia estat un èxit. Presentació en societat i ocupació d’un bloc de pisos que havia de servir per acollir joves, que sovint es veuen obligats a marxar del districte de Sarrià-Sant Gervasi pels preus dels pisos. L’acompliment dels objectius s’havia de celebrar, i això van fer un centenar de persones ahir al vespre amb un sopar popular davant de l’edifici ocupat. Fins que, cap a la mitjanit, la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra va posar punt i final a la festa.

L’arribada dels antiavalots va suposar una càrrega que va servir per desallotjar el sopar popular i fer fora els joves que s’havien instal·lat al bloc. L’Asier, membre del sindicat d’habitatge de Cassoles, detalla al TOT Barcelona que eren vuit els joves que havien de viure al bloc de pisos. “Volíem alliberar el bloc per a habitatge juvenil”, comenta, per recordar l'”èxode” a què es veuen forçats alguns veïns.

L’Asier critica la “violència” i la “brutalitat” policial durant l’actuació. Diversos vídeos compartits via Twitter mostren els cops de porra de la Brimo als concentrats per impedir que evitessin el desallotjament. “Sicaris de la propietat”, va censurar el sindicat d’habitatge en una piulada dirigida a la policia catalana.

El sindicat també va informar de “diverses” persones ferides durant el desallotjament, una d’elles amb cops a la cara.

L’alarma de l’edifici, clau

Fonts dels Mossos d’Esquadra han matisat que van acudir al lloc perquè va saltar l’alarma de l’immoble i per l’avís de diversos testimonis. Aquestes fonts relaten que, mitjançant una trucada, havien rebut una alerta que informava d’una festa amb una cinquantena de persones que no respectava les mesures de seguretat sanitària i que, a més, provocava soroll que molestava els veïns.

Per aquest motiu es va dirigir la Brimo al carrer Regàs, segons fonts de la policia catalana, que es va trobar que els concentrats no col·laboraven amb ells. Agents dels Mossos volien accedir a l’edifici per comprovar si estava ocupat des de feia dies o si s’acabava de produir l’accés, tal com semblava indicar l’alarma. Després d’intentar convèncer els joves que estaven a l’interior de l’immoble, l’arribada del propietari va ser clau, ja que va confirmar que el bloc no estava ocupat i que hi acabaven d’entrar, segons els Mossos.

Va ser amb l’arribada del propietari que es va produir la càrrega policial perquè els agents tinguessin espai per accedir a l’edifici amb ell per comprovar l’interior. Un cop a dins, van constatar que no hi havia senyals que els joves portessin dies vivint allà i els van desallotjar. A tots els que estaven a l’edifici els van aixecar acta, que es traslladarà al jutjat perquè decideixi si hi ha delicte. Els Mossos també van denunciar diverses persones “responsables” de la concentració, segons fonts de la policia.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una protesta contra els desnonaments / ACN
Activistes acusen l’Ajuntament de “facilitar” un desnonament al fons Blackstone
Notícia: Activistes acusen l’Ajuntament de “facilitar” un desnonament al fons Blackstone
Comparteix
El Sindicat d'Habitatge de Vallcarca critica que el consistori ho avali per falta de cèdula d'habitabilitat
Membres de la PAH ocupant una oficina del BBVA al centre de Barcelona / ACN - Pol Solà
La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Notícia: La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Comparteix
Vol que el banc es responsabilitzi de les famílies que no poden pagar la hipoteca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa