Les víctimes de la pallissa de la Sagrera asseguren que han reconegut l’agressor en una foto

Uns 300 veïns del barri i amics i familiars dels dos nois participen en una concentració de rebuig a l'atac

Els dos nois atacats dimarts a la Sagrera en una pallissa racista mantenen que han reconegut l’agressor en una fotografia que han localitzat a les xarxes socials amb ajuda de testimonis i, per tant, podrien identificar-lo en la investigació policial que han iniciat els Mossos d’Esquadra sobre el cas, que va enviar a l’UCI una de les víctimes. Segons va afirmar ahir al vespre un dels nous, Mohamed, en conversa telefònica amb el TOT Barcelona i aquest dijous ha explicat el germà del jove que encara és a l’hospital, Raid Houmms, tots dos tenen clar qui els va apallissar. Aquestes dades hauran de ser comprovades ara per la policia, que ja ha anunciat que veu indicis que es tracta d’un atac xenòfob i que enviarà el cas a la fiscalia de delictes d’odi.

El germà de Raid, Said Houmms, ha sigut aquest dijous al vespre el centre d’atenció en la protesta contra l’atac que s’ha fet als jardins de Virginia Woolf, al costat de la cruïlla del carrer Olesa amb Garcilaso, on es va produir l’agressió. Uns 300 veïns i amics i familiars de les víctimes s’han aplegat en aquest punt i han cridat consignes contra el racisme i contra el feixisme, com ara “fora racisme dels nostres barris!” i “fora feixisme dels nostres barris!”,  convocats per Unitat contra el Feixisme. També s’han sentit proclames com el “no passaran” i  alguns dels manifestants, a part de la pancarta principal de la protesta, portaven petits cartellets contra Vox.

Segons ha explicat el Said, el seu germà va sortir del coma hores després de la pallissa però continua en observació a l’hospital i la família està preocupada per les possibles seqüeles de la fractura cranial que té a l’alçada d’una orella. Entre d’altres símptomes, Raid es mareja sovint. “De moment no ha pogut declarar davant de la policia perquè ha de descansar i recuperar-se una mica”. Tanmateix, l’amic que era amb ell quan van ser atacats, que va patir ferides més lleus, Mohamed, sí que ha presentat aquest dijous la seva denúncia, cosa que permet als Mossos tirar endavant la investigació.

Mohamed i el mateix Said mantenen les sospites se centren en un home que fa classes d’alguna disciplina del tipus boxa o combat en un gimnàs del barri i és conegut per la seva actitud agressiva, dades que hauran de contrastar i comprovar els investigadors. “Una persona que fa classes no hauria de portar el combat al carrer, hauria de transmetre un altre tipus de valors”, ha reclamat el Said.

El jove, malgrat rebutjar amb contundència l’atac al seu germà i al Mohamed, ha volgut llançar un missatge de calma: “El barri de la Sagrera i el de Navas no és una zona racista, mai havíem tingut cap problema i creiem que el cas del meu germà pot ser un cas aïllat, confiem en la justícia perquè sigui així”.

Més informació

Nou comentari