Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vergés replica a Colau: “Els pavellons no són adequats per traslladar-hi avis”

Les tensions entre el govern municipal de Barcelona i la Generalitat per la gestió de la crisi del coronavirus a les residències d’avis no afluixen ni amb el cop de timó que s’ha fet aquest dimecres, amb l’anunci que a partir d’ara serà la conselleria de Salut i no la d’Afers Socials qui se n’ocuparà.

Tres hores després que Ada Colau hagi fet una crida a Salut a aprofitar que agafa les regnes de la crisi per ordenar els “trasllats massius” d’avis amb símptomes –100 persones al dia–, la consellera del ram, Alba Vergés, ha replicat a l’alcaldessa. L’Ajuntament havia proposat fer servir els pavellons salut que s’han muntat per donar oxigen als hospitals per reubicar-hi els avis que s’hagin d’evacuar dels geriàtrics. “Tenim identificats els espais disponibles, els hospitals no han hagut d’omplir els pavellons salut, hi ha 221 llits disponibles en aquestes instal·lacions i 445 llits disponibles als hotels salut. Per tant, hi ha més de 660 disponibles”, ha dit Colau.

Però Vergés no ho veu igual: “Precisament, els pavellons no són llocs adequats per a aquests avis. En molts casos, es tracta de persones amb molta patologia, amb molta dependència, amb demències. Necessiten un tipus d’atenció molt concret. El que hem de fer és analitzar quina és la millor solució per a cada cas. En alguns casos, és la mateixa residència. Hi ha residències grans que es poden sanitaritzar bé i són el lloc més adequat per atendre aquests avis”, ha puntualitzat en una entrevista al Telenotícies Vespre, a TV3.

Més notícies

Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus

Notícia: Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus
Comparteix
L'alcaldessa ofereix més de 600 places als pavellons i hotels convertits en hospitals de campanya | L'Ajuntament fa una llista dels 15 geriàtrics en situació més crítica
Notícia: Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus - Mobile

Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més”

Notícia: Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més”
Comparteix
L'alcaldessa demana que el Govern actuï per fer els trasllats "avui mateix"
Notícia: Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: CRISTINA a abril 08, 2020 | 23:26
  CRISTINA abril 08, 2020 | 23:26
  Soc Professional de la Salut, franja hospitalaria materno-infantil. oncología, quirófans, UCIES-Semicrítics-Vigilancia y Fragilitat(gent gran vulnerable)i mai mai mai, había viscut tl terror infame per falta de Vestuaris Aillaments, bons controls posibles casos avisats durant 7 dies, desde casa, desde residencies. I estic parlan de 40 anys de experiencia laboral Profesional. Mai hem estt tan abandonats de la mà de deu en general. VERGONYOS avui per avui encara. Varem avisar amb pacient 0 el
 2. Icona del comentari de: Tothom té alguna tasca a fer. a abril 08, 2020 | 23:43
  Tothom té alguna tasca a fer. abril 08, 2020 | 23:43
  La senyora Colau creu que tothom ho fa malament, mentre ella proposa solucions que no tenen viabilitat. Hi ha coses, que amb una pandèmia no tenen solució, i més val actuar per minimitzar els impactes, que no pas dedicar-se a fer declaracions fora de to.
 3. Icona del comentari de: Cal dir-ho a abril 09, 2020 | 11:01
  Cal dir-ho abril 09, 2020 | 11:01
  Ara i ací, molts habitatges del nostre país també son "residències" de gent gran, tant les persones d'edat que hi viuen soles o acompanyats per familiars o d'altres persones que en tenen cura... també ho passen malament, també n'han mort i ningú no en parla.
 4. Icona del comentari de: A l'aguait a abril 09, 2020 | 11:44
  A l'aguait abril 09, 2020 | 11:44
  Vergés: no malgastis paraules inútilment amb aquesta, és com una paret que tot li rebota, perquè no en té ni idea.
 5. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a abril 09, 2020 | 12:02
  un tipo que vive en Tabarnia abril 09, 2020 | 12:02
  la Fada Colau, n,ha fent mitings que no serveixen per res, pero aixo si l,unic es per mentindra la seva pancarta per fer veura que fa alguna cosa
 6. Icona del comentari de: Quin fàstic a abril 09, 2020 | 15:14
  Quin fàstic abril 09, 2020 | 15:14
  La colau com sempre postureo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa