Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vergés insta l’Ajuntament a fer “el que li toca” i preparar el terreny annex al MACBA per al CAP
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha instat l’Ajuntament a fer “la part que li toca” i preparar el pla urbanístic i l’estudi de mobilitat per ubicar el CAP Raval Nord a l’edifici annex al MACBA. El departament de Salut ha acceptat ubicar el centre sanitari a l’edifici conegut com cub davant la impossibilitat de construir-lo a la capella de la Misericòrdia. 

Vergés ha informat en una entrevista a Els Matins de TV3 que la Generalitat i la Diputació de Barcelona “treballen molt” per tancar un acord sobre la cessió de l’espai annex al MACBA, ja que és propietat de la Diputació, per fer-hi el CAP. La consellera ha reiterat que el nou espai proposat és millor perquè disposa de més espai i permetria ubicar-hi “10 o 12 consultes més” que a la Misericòrdia.

Sobre el ple de l’Ajuntament previst per a avui, en què es votarà una solució per al futur del CAP, la consellera de Salut ha desitjat que l’Ajuntament voti una solució. “El nou espai no pot esperar més, és urgent”, ha dit.

La plataforma CAP Raval Nord Digne ha contestat la consellera a través de Twitter i l’ha interpel·lat preguntant si ha “escoltat el veïnat”. A més, ha compartit un informe en què es detallen els “inconvenients” d’ubicar el centre a l’edifici annex al MACBA.

 

Vergés també ha estat preguntada sobre l’aplicació del model de dentista municipal als serveis de salut de la resta de Catalunya. La consellera ha argumentat que l'”infrafinançament crònic” de la Generalitat no permet incloure el servei de dentista a l’oferta de salut pública. Ha negat, però, que hi hagués pressions per part del sector privat d’odontologia. 

ERC demana que es retiri el CAP del ple

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest divendres abans de l’inici del ple al govern municipal que retiri del ple la votació per treure la concessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per construir-hi el nou CAP Raval Nord. El regidor d’ERC a l’Ajuntament Jordi Coronas ha insistit que existeix un acord entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el CCCB per tal que es pugui construir el nou CAP al lloc conegut com el ‘cub’ i ha apuntat que és el govern de l’alcaldessa Ada Colau el que està “bloquejant” el nou CAP.

A més, el regidor d’ERC ha titllat “d’exercici d’irresponsabilitat total i absoluta” el fet que el govern municipal no hagi retirat el punt de l’ordre del dia del ple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa