Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns i comerciants del Guinardó reclamen més policia després del robatori mortal
  • CA

La mort de Weimin Sun, el veí del Guinardó (Horta-Guinardó) conegut per haver obert el primer basar del barri, ha colpit els residents de la zona. Però no s’han volgut quedar en la preocupació i han passat a l’acció. Ho han fet, en concret, en una reunió amb la regidora del districte, Rosa Alarcón, l’intendent de la Guàrdia Urbana del districte i l’inspector dels Mossos d’Esquadra d’Horta-Guinardó. En aquesta trobada veïns i comerciants van reclamar més presència policial per l’augment de la inseguretat.

A la reunió van participar l’associació de comerciants de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat i entorns, l’associació de veïns i veïns Joan Maragall del Guinardó, la coordinadora d’entitats del Guinardó i l’Eix Maragall. De la cimera van aconseguir la promesa de més agents de la policia local per al barri després que Sun fos víctima d’un robatori mortal al portal de casa.

Els veïns i comerciants que van participar de la reunió van traslladar la “preocupació” per la falta de seguretat i els problemes de “convivència” al Guinardó. I van exposar el seu punt de vista pel que fa a la solució: prevenció, acció policial i judicial. Així, van demanar l’actuació del servei de gestió de conflictes municipal en alguns punts del barri, l’increment d’educadors de carrer, l’abordatge integral de l’atur juvenil i la revisió d’algunes zones mal il·luminades.

Quant a la presència policial, van exigir més agents de proximitat de la Urbana i més Mossos. Finalment, van apostar per una reforma legislativa que castigi amb més duresa la multireincidència.

Finalment, els comerciants i veïns esmentats també reclamen una reunió amb els màxims responsables de Drets Socials i l’Institut de Serveis Socials, de Seguretat i Prevenció del consistori barceloní i dels Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa