Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Veïns rebutgen avançar l’horari de tancament de les terrasses

El Gremi de Restauració de Barcelona ha publicat un vídeo on diferents veïns es posicionen en contra de la reducció de l’horari de les terrasses, que ha decidit aplicar l’Ajuntament a diversos punts de la ciutat. Concretament, diuen que actualment les terrasses ja tanquen massa aviat (a les dotze de la nit entre setmana i a la una de ma matinada dels caps de setmana). D’altra banda, els veïns entrevistats reconeixen que les terrasses generen soroll, però que també ho fan el trànsit i els serveis de neteja, entre altres. A més, insisteixen que les terrasses són part de les ciutats, sobretot dels carrers i places del centre.

El Gremi de Restauració ha publicat el vídeo aquest dijous, el mateix dia que comença la reducció de l’horari a les places de la Vila de Gràcia i Diamant, al districte de Gràcia. Aquestes dues places són algunes de les zones acústicament tensionades de la ciutat, on l’Ajuntament va decidir canviar l’horari després de rebre els resultats dels sonòmetres que va instal·lar aquest estiu. Per part seva, però, el Gremi posa en dubte la legalitat d’aquestes sonometries.

Les terrasses d’Enric Granados i de quatre punts de Ciutat Vella també tancaran abans

Altres punts de la ciutat on les terrasses hauran de tancar abans amb la idea de reduir la contaminació acústica són el carrer d’Enric Granados, al districte de l’Eixample, i quatre punts del districte de Ciutat Vella: el carrer de Joaquim Costa, el carrer dels Escudellers i les places dels Àngels i de George Orwell. Les mesures es van anunciar aquest mes d’agost.

D’altra banda, el soroll que generen les terrasses ha provocat nombroses queixes veïnals en els darrers mesos. Un exemple és la concentració que van protagonitzar davant del Gremi de Restauració 40 veïns de La Xarxa Veïnal contra el Soroll (XAVECS). Els veïns, que comptaven amb el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), van demanar al gremi que actués davant d’unes molèsties que, tal com van dir, tornen a ser com abans de la pandèmia i han empitjorat durant l’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa