Veïns estudien portar l’Ajuntament a tribunals per salvar un parc

El consistori hi projecta un edifici amb 34 habitatges dotacionals, és a dir, dirigits a persones vulnerables

Veïns del barri de Vallcarca i els Penitents, al districte de Gràcia, estan disposats al que sigui per aturar la construcció d’un bloc de pisos en un parc. Es tracta d’un solar municipal situat a tocar de la ronda de Dalt, al costat de la fundació Ronald McDonald, en què l’Ajuntament de Barcelona planeja l’edificació de 34 habitatges dotacionals, dirigits a joves o gent gran. Després d’acudir a diversos grups polítics i de manifestar-se en algunes ocasions, l’associació de veïns de Vallcarca i els Penitents estudia ara portar la seva lluita als tribunals.

Així ho indica l’AAVV –que va néixer precisament per impedir la construcció dels pisos a la zona verda– mitjançant un comunicat. “Hem decidit emprendre totes les accions judicials al nostre abast en defensa dels nostres drets a gaudir d’una zona verda necessària per al veïnat”, diu l’escrit. La intenció de l’associació és, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, portar el conflicte per la via penal i intentar tombar el projecte pel seu impacte mediambiental. “Per això hem estat treballant per obtenir informes urbanístics i mediambientals contraris a la construcció d’edificis al nostre parc”, afegeixen al comunicat.

Tot i no estar catalogat com a parc, el solar es fa servir com a tal i hi ha habilitades zona d’esbarjo i petanca. “No demanem a l’Ajuntament que faci cap despesa, ni hem pressionat mai per la cobertura de la ronda perquè sabem que és molt cara, només demanem que no ens treguin el nostre petit parc!”, protestava Alexandre Salas, de l’AAVV, en un reportatge publicat per aquest diari al gener de l’any passat.

L’Ajuntament manté els plans

Fonts municipals indiquen al TOT Barcelona que “no està previst” construir els pisos en un altre lloc i informen que “en breu” es licitarà el contracte de les obres. Sobre la ubicació de l’edifici, matisen que estarà a “l’única part sense desnivell del parc” i que la majoria de la zona verda “es manté”. Sobre la interlocució amb els veïns, que acusen l’Ajuntament de falta de comunicació, precisen que s’hi han reunit quatre vegades des del novembre del 2019.

Sobre l’impacte ambiental, que l’associació de veïns vol fer servir per aturar el projecte, fonts municipals defensen que compten amb un informe favorable incorporat a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). Finalment, les mateixes fonts destaquen que el cobriment de la ronda aportarà més espais verds al veïnat. +

Manifestació a la seu del districte

Els veïns mobilitzats faran una concentració demà a les 17.30 hores a la plaça de la Vila de Gràcia, davant de la seu del districte, aprofitant l’audiència pública que s’hi celebrarà i per “fer-se notar”, segons explica la membre de la junta directiva de l’associació Anna Soler.

Més informació

Comentaris

    Maria 10/02/2021 7:48 am
    Hi ha veins que tenen assegurat el seu habitatge en un dels barris més cars de Barcelona i pretenen impedir la possibilitat d'altres de tenir habitatge també, és una exageració de l'individualisme. A més el barri té molta zona verda i segons el projecte encara n'hi haurà a la mateixa parcel·la.

Nou comentari