Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns i comerciants de la Rambla demanen escurçar els terminis de les obres
  • CA

L’Associació Amics de la Rambla ha demanat en un comunicat que s’escurcin les obres de la Rambla de Catalunya i que aquestes acabin com a tard l’any 2030. Segons l’entitat, cal que la reforma sigui “assumible” per la gent que hi viu o hi treballa.

Els veïns i comerciants creuen que les obres que van començar a l’octubre són positives, malgrat que consideren que els terminis són massa llargs per un carrer cabdal a Barcelona en general i al districte de Ciutat Vella en particular.

Revisar certs aspectes del Pla Especial d’Ordenació de la Rambla

Les obres de la Rambla de Catalunya s’han endarrerit sis anys més del previst, fet que, segons els veïns i comerciants, fa “molt evident” que cal adaptar certs aspectes del Pla Especial d’Ordenació de la Rambla, ja que algunes propostes estan obsoletes. L’associació, alhora, lamenta “el retard d’aplicació del pla ha fet que les urgències plantejades el 2012 continuïn presents i, en alguns casos, s’han aguditzat”.

En relació amb els canvis proposats, els afectats recorden la necessitat d’adaptar la morfologia, la mobilitat i els usos de la Rambla a la realitat actual, fet que ja va quedar demostrat amb les reivindicacions de l’abril de 2012.

Reclamen compromís electoral a tots els grups polítics

Amics de la Rambla també reclamen als diferents partits polítics un compromís ferm amb aquest carrer. Ara venen eleccions i els veïns i comerciants volen que els grups municipals es comprometin, independentment del color polític, amb el passeig i la seva reforma.

L’associació va un pas més enllà i reclama que la reforma de la Rambla estigui inclosa en tots els programes electorals, comptant amb una important reducció dels terminis de l’obra. “Aquest compromís amb la Rambla ens permetrà que, sigui quin sigui el resultat electoral, la reforma continuï amb consens i amb uns terminis assumibles per la gent que hi viu, hi treballa o visita el carrer més emblemàtic de la ciutat”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa