Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El vàter públic que van vetar els militars, ara disgusta els veïns de plaça Medinaceli
  • CA

Hi ha instal·lacions amb mala estrella, que no troben el seu lloc. Un exemple clar és el nou vàter públic que l’Ajuntament ha instal·lat al Gòtic sud, que primer es va col·locat a la plaça de la Mercè i ara ha hagut de ser traslladar a la veïna plaça Duc de Medinaceli. Tant a l’una com a l’altra ha aixecat queixes i propostes de reubicació. Es tracta d’un cub d’alumini anclat al paviment i més espaiós que els lavabos mòbils de plàstic. Tot i que les entitats veïnals de Ciutat Vella han demanat en reiterades ocasions incrementar els WC públics al districte per evitar que els noctàmbuls orinin al carrer, ara els mals usos que podria atraure aquest espai opac generen suspicàcies.

[r:1]

Al febrer el districte de Ciutat Vella va posar el cub a la plaça de la Mercè, entre el carrer Ample i el passeig de Colom. I els comandaments de Capitania General de l’exèrcit espanyol –amb façana posterior a la plaça– s’hi van oposar perquè invadia el seu “perímetre de seguretat”. Els tècnics municipals van buscar una ubicació alternativa: al mateix carrer Ample, però uns 50 metres més enllà, a l’altura de la plaça Duc de Medinaceli. En aquest indret els veïns denuncien que les darreres setmanes s’ha consolidat un punt de venda de droga i tenen por que el bany públic doni cobertura al narcotràfic.

A més, reivindiquen a través de Twitter, contrasta massa amb el paisatge i caràcter de la plaça, que és del segle XIX: “Constatem molt poca sensibilitat cultural i del patrimoni”. Demanen, doncs, que el districte reubiqui el vàter al passeig Colom. Allà, però, hi tenen la façana principal els militars. Al Pla de Palau n’hi ha un de molt similar.

 

Més notícies
L’exèrcit espanyol veta uns vàters públics a la plaça de la Mercè
Notícia: L’exèrcit espanyol veta uns vàters públics a la plaça de la Mercè
Comparteix
El districte de Ciutat Vella busca un emplaçament alternatiu, que podria ser al carrer Ample a l'altura de Duc de Medinaceli

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa