Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vandalitzen el record de la primera entitat veïnal de Nou Barris
  • CA

Ha tornat a passar. El faristol que recorda la història de la primera entitat veïnal del districte de Nou Barris, l’Associació de Veïns de Vallbona-Torre Baró- Trinitat, va ser vandalitzat en passat mes de setembre. L’Arxiu Històric de Nou Barris va denunciar el passat dissabte a través de Twitter que el faristol ha tornat a patir aquesta mala sort. També va informar betevé dels fets. Davant d’aquests fets, l’Arxiu Històric de Nou Barris va anomenar a la piulada al regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, qui va respondre que l’Ajuntament reposarà el faristol afectat.

Pel que fa a l’acte vandàlic, a la imatge publicada a la piulada es pot veure que la pintada provoca que no es puguir llegir la història de l’entitat. Es va fundar el 1970 i la seva primera lluita va ser contra un pla aprovat per l’Ajuntament que repercutia negativament la fesomia urbanística dels barris d’aquella zona.

Dos activistes clau en la història de Nou Barris

Part de la història de l’entitat la va escriure l’activista Ignasi Catalan, un dels veïns que la va fundar. Va morir el març del 2020. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) va lamentar la pèrdua en el seu moment. “Ell va ser qui va proposar el nom d’associació de veïns de Nou Barris, conscient que una denominació més sintètica ajudava a la lluita”, van dir des de la FAVB. La lluita veïnal de Catalán va arrencar a la Hermandad Obrera de Acción Católica (HOAC). Des d’allà va saltar a l’Associació de Veïns de Trinitat-Torre Baró-Vallbona.

Un altre activista que també va fundar l’entitat veïnal és Manuel Vital. Aquest veí del barri Torre Baró se’l coneix per una acció en la qual va demanar el 7 de maig del 1978 que el servei d’autobusos arribés al seu barri. Vital, que era conductor d’autobús, va segrestar-ne un de la línia 47 i el va portar fins a Torre Baró per demostrar que també podia circular per aquells carrers abandonats i empinats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a desembre 12, 2022 | 15:55
    fat boy desembre 12, 2022 | 15:55
    A que esperem per vandalitzar als vandals?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa