Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Vall d’Hebron investiga l’efecte d’un fàrmac per al càncer en pacients greus de Covid-19
  • CA

L’Hospital de la Vall d’Hebron lidera un assaig clínic per tractar pacients de coronavirus greus amb un medicament vinculat al pal·liar els efectes del càncer. Ho ha anunciat el mateix centre mèdic, que és un dels dos únics centre a l’Estat que participen. Provaran dosis baixes de selinexor, un fàrmac indicat per a tractaments de pacients que han tingut tumors malignes. La idea és que s’acabi reclutant 230 participants de més de 18 anys i amb símptomes greus per la malaltia de la Covid-19. Ara per ara, però, l’hospital barceloní ja hi té un pacient confirmat.

L’altre centre mèdic on es treballarà en la mateixa línia és l’Hospital de Salamanca, i pròximament se n’afegiran dos més arreu del món. El doctor Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) serà el responsable de coordinar l’assaig clínic.

Es tracta d’un assaig en fase II aleatoritzat i simple cec que avaluarà l’activitat i la seguretat de selinexor (KPT-330) oral a dosis baixes. L’estudi mesurarà el temps transcorregut fins a la millora clínica avaluant aspectes clínics com l’absència de febre durant 24h sense necessitat d’antipirètics (paracetamol), una saturació d’oxigen superior o igual a 94% sense suport d’oxigen, o una freqüència respiratòria inferior o igual a 24 respiracions per minut, entre altres paràmetres.

També es recolliran aspectes com la taxa de mortalitat al cap de 28 dies, el percentatge de pacients que ha requerit ventilació mecànica o ingrés a l’UCI, l’evolució general dels pacients segons l’edat (majors o menors de 70 anys), etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa