Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron i Mar tornen a limitar l’accés d’acompanyants pel repunt de Covid-19
  • CA

Dos dels quatre grans hospitals de Barcelona han anunciat a les seves pàgines web que tornen a limitar l’accés als acompanyants de pacients davant del repunt de Covid-19 a l’àrea metropolitana. Tot el campus de la Vall d’Hebron i el Parc de Salut Mar expliquen que des d’aquest dissabte queda limitada l’entrada a pacients i els familiars indispensables per reduir riscos.

Vall d’Hebron

La Vall d’Hebron explica en un comunicat del comitè de direcció que pren aquesta mesura per “evitar possibles nous focus i continuar amb l’estratègia de prevenció”, tot i remarcar que dins d’aquest centre sanitari “la situació està controlada i han arribat molts pocs casos nous els darrers dies”. Ja havien fet un Pla d’acompanyants de pacients i per tant només els cal fer una passa enrere i tornar a la fase anterior.

En el cas de pacients hospitalitzats per Covid-19 –sigui a planta o la UCI– i al servei d’Urgències, no s’autoritza cap acompanyant: “Es manté la informació a la família per via telefònica i l’oferiment de videotrucades”. Tampoc poden anar acompanyats els qui tinguin cita a les consultes externes o a l’hospital de dia ni els qui hagin de ser operats.

Les úniques excepcions són els pacients pediàtrics, els parts i casos especials de dependència o discapacitat. Pels ingressats que no estan contagiats pel virus es preveuen dos torns de visita al dia (de 13.30 a 14.30 hores i de 18.30 a 19.30h) i una única persona per visita. També es permet un acompanyant en el cas de les urgències per motius aliens al coronavirus. Els malalts terminals a punt de morir poden comptar amb dos acompanyants.

Hospital del Mar

El Parc de Salut Mar explica que limita l’accés “veient un increment de casos nous que arriben a urgències i, a la vegada, que cal hospitalitzar”. També sosté que l’hospital té la situació “controlada”, però prefereix “evitar possibles nous focus”.

Així, ni Urgències ni les Consultes externes i hospital de dia no admeten cap acompanyant, es tracti d’un possible cas de coronavirus o no. A les plantes d’hospitalització i l’UCI només permet visites d’una hora al dia d’un sol acompanyant a les tardes si és un pacient no contagiat. També prescindeix de la sala d’espera quirúrgica. Els pacients terminals poden comptar amb un únic acompanyant.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume Mestres i Capitan a juliol 20, 2020 | 20:56
    Jaume Mestres i Capitan juliol 20, 2020 | 20:56
    Molt ben fet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa