Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convoquen una vaga al sector del metall per demanar augments de sou
  • CA

El sector del metall a Barcelona i Tarragona està convocat a la vaga aquest mes d’octubre. L’objectiu és demanar augments de sou per fer front a la inflació després d’haver passat mesos negociant sense èxit amb la patronal. CCOO d’Indústria i UGT-FICA han anunciat aquest divendres que la vaga serà a les comarques de Barcelona els dies 27 i 28 d’octubre i a les comarques de Tarragona el 24 i 25.

Els sindicats han criticat en un comunicat a la patronal per seguir una estratègia que “ens aboca al conflicte”. La raó? Consideren que els hi ha fet una “proposta salarial inassolible” i que la seva postura suposa una “retallada dels drets”. Una de les raons per les quals s’ha arribat a aquest punt és perquè les negociacions entre els sindicats i la patronal es van estancar a finals de setembre, quan la patronal va proposar augmentar un 2% el sou dels treballadors, “amb una clàusula de revisió sense concretar”. Per part seva, els sindicats no han especificat quin increment demanen per als treballadors, però han recalcat la importància de fer alguna cosa perquè no perdin poder adquisitiu.

Els sindicats lamenten que s’intenti “precaritzar el salari dels contractes de formació”

Tanmateix, els sindicats critiquen que la patronal incrementi en 75 hores la formació “sense acabar de definir la compensació” i també demanen que s’elimini el 50% dels permisos retribuïts que no provinguin de l’Estatut dels Treballadors. Davant d’això, lamenten que s’intenti “precaritzar el salari dels contractes de formació i pràctiques amb un salari inferior”.

En aquest sentit, la vaga vol aconseguir que les organitzacions empresarials assegudes a la taula canviïn de postura. En el cas de Barcelona és la Unió Patronal Metal·lúrgica i en el de Tarragona l’Associació Provincial d’Empresaris del Metall de Tarragona (APEMTA).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa