Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Va de Besòs: la festa dels municipis que comparteixen riu
  • CA

El proper 15 d’octubre els municipis per on passa el riu Besòs organitzaran un dia sencer d’activitats (Va de besòs) amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni compartit que hi ha en aquesta zona. Així, el tram final del riu serà l’escenari principal de diversos tallers i rutes gratuïtes i per a tots els públics que giraran al voltant de quatre eixos: memòria històrica, sostenibilitat i natura, cultura i benestar i salut.

La jornada començarà a les 10h al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac amb els parlaments de les alcaldesses de Barcelona, Montcada, Sant Adrià i Santa Coloma, i acabarà a dos quarts de sis de la tarda amb una cloenda al Parc de Can Zam amb l’actuació de la Balkan Paradise Orquestra. Entre les diferents activitats hi ha programat un recorregut de marxa nòrdica o una ruta guiada per descobrir una desena de masies. També s’indicaran els diferents animals que hi viuen al voltant del riu i hi haurà actuacions musicals i artístiques.

Contactes abans de la pandèmia

Va de besòs‘ va néixer abans de la pandèmia. Els ajuntaments que gestionen el tram final del riu es van proposar treballar conjuntament per tal de poder presentar una proposta als seus ciutadans que posi en valor els diferents elements del riu. Així, durant aquest temps s’han ajuntat amb diferents entitats de les diferents ciutats i han comptat amb el suport i la implicació del Consorci del Besòs, que és qui ha concretat la proposta.

Marcat per la polèmica

El riu besòs és una de les principals zones de passeig i d’esport dels veïns de totes quatre ciutats. En el cas de Barcelona, és habitual veure-hi veïns dels barris del Besòs-Maresme, La Pau o Torres i Bages. La zona està ben comunicada amb la ciutat i, habitualment, està marcada per la polèmica. Algunes associacions ecologistes de la zona han denunciat en diverses ocasions la contaminació del riu i han posat de manifest el seu descontentament emb els projectes que es volen impulsar a les Tres Xemeneies de Sant Adrià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa