Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Usuaris de la sanitat expressen “sorpresa” per la mort de nadons prematurs en hospitals d’alt nivell
  • CA

La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat (CUS) ha mostrat sorpresa pel fet que la mort de tres nadons prematurs en els darrers dies. Dos a l’Hospital Vall d’Hebron i un al Trueta de Girona. Centres “de tercer nivell”, on es fan operacions “d’alt risc” i amb una estructura clínica “de màximes garanties”.

La CUS subratlla que el bacteri que ha causat la mort als tres nadons, el klebsiella, és “propi” de l’àmbit hospitalari i d’algunes àrees com les unitats de cures intensives, que “afavoreixen el contagi” dels pacients amb sistema immunitari afeblit com els nadons prematurs. Per això reclama que els afectats siguin tractats “en espais totalment asèptics i amb un control clínic exhaustiu”.

La CUS ha insistit en la necessitat “d’extremar les precaucions i mesures de control” per reduir i evitar el risc de contagi i detectar precoçment els nadons portadors del bacteri. Cal recordar que el nadó prematur extrem nascut a les 24 setmanes de gestació ingressat a la unitat de neonatologia de l’hospital Trueta va morir diumenge afectat pel mateix bacteri que va causar la mort als dos nadons de Vall d’Hebron.

Més notícies
Descarten que un focus ambiental provoqués la mort de dos nadons prematurs a Vall d’Hebron
Notícia: Descarten que un focus ambiental provoqués la mort de dos nadons prematurs a Vall d’Hebron
Comparteix
El més probable és que la transmissió del bacteri Klebsiella pneumoniae fos creuada per la manipulació d'objectes o de pacients
Salut investigarà la mort dos nadons prematurs per una infecció bacteriana a la Vall d’Hebron
Notícia: Salut investigarà la mort dos nadons prematurs per una infecció bacteriana a la Vall d’Hebron
Comparteix
L'associació Defensor del Pacient demana a la fiscalia que estudiï el cas arran de la queixa dels pares d'un dels nens ingressats a la unitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa