Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nena neix en un taxi al final d’una cursa contra rellotge cap a l’hospital amb l’ajut dels Mossos

Part de pel·lícula aquest dissabte al matí a Barcelona. Una nena ha nascut en un taxi just davant de la porta de l’Hospital del Mar, on el taxista ha aconseguit portar la mare després amb una carrera “a tot gas” que ha requerit l’ajuda d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra per poder saltar-se els semàfors en vermell.

L’episodi ha començat pels volts de les set del matí, quan el taxista ha recollit una parella al carrer Sant Joan de Malta, a la confluència amb el carrer Tànger i la Diagonal. Li han dit que anaven de part i que el centre sanitari on els tocava anar era el de la Creu Roja a Pubilla Casas: eren més enllà de la plaça de les Glòries i havien d’anar a l’Hospitalet de Llobregat. “De seguida he vist que no arribaríem, perquè la noia cridava i ja es veia que allò ja estava a punt”, explica el taxista, Carlos Pérez, al TOT Barcelona.

Han decidit, per tant, anar cap a l’Hospital del Mar. “Al principi anava ràpid però no m’he saltat semàfors, però ha arribat un moment que he vist que no arribaríem a temps ni havent canviat d’hospital, i he començat a tocar el clàxon i saltar-me els semàfors amb vermell”, admet. “No et vull dir a quina velocitat anava”, afegeix sorneguer.

Aleshores, quan passava pel carrer Trias Fargas –al límit de Sant Martí amb Ciutat Vella, a prop de la Ciutadella– ha vist que la criatura ja tenia “mig cos fora” i ha vist una patrulla dels Mossos d’Esquadra. “Els he parat perquè posessin les sirenes i avalessin el que estava fent, perquè dec estar gravat en més d’una càmera de trànsit saltant-me semàfors i a una velocitat molt superior a la permesa”, argumenta.

Assegura que els agents, que eren de Ciutat Vella, “s’han portat molt bé”. De seguida han posat les sirenes i han donat pas prioritari al taxi. “Hem arribat a la porta de l’hospital que la criatura ja era fora. Jo tocant el clàxon i els Mossos amb les sirenes, fèiem un soroll brutal!”, ha relatat. Un dels agents s’ha posat uns guants per aguantar-li el cap a la criatura, però de seguida hi havia al taxi “un equip mèdic sencer, potser s’han ficat allà dins cinc persones, i de seguida hem sentit com plorava la nena i li han tallat el cordó umbilical”, explica Carlos Pérez.

Minuts després, la mare, el pare i la criatura eren traslladats, en perfecte estat, a l’interior de l’hospital. “Estàvem tots molt contents, encara que m’he passat una hora i mitja netejant el taxi, hi havia fins i tot restes de placenta”, afegeix el taxista satisfet de la feina.

Ara està a l’expectiva de si li posen alguna multa. “Els mossos han pres nota de tot i m’han dit que ells no podien treure’m les multes, però que farien un informe per certificar el que ha passat, que ha sigut força major. Mira que en deu anys de taxi m’han passat coses, però això encara no m’havia passat mai”, conclou.

Els dos policies estaven tan contents com ell de l’aventura. De fet, s’han fet una foto amb la nena un cop dins de l’hospital i l’oficina de comunicació del cos l’ha difós. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa