Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova batuda policial acaba amb 12 detinguts, la meitat dels quals per no tenir papers
  • CA

Les batudes conjuntes dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional segueixen plenament vigents malgrat les crítiques d’entitats socials. Ahir a la tarda, a tocar del Mercat de Sant Antoni es va disposar un nou desplegament de les tres policies vinculat al conegut com a pla Tremall contra la multireincidència. Com és habitual, però, una part important dels detinguts van acabar a la comissaria per no tenir els papers en regla.

El balanç de la tarda es va resoldre amb 12 arrestats en total. La meitat dels detinguts van anar a càrrec dels Mossos d’Esquadra perquè eren persones que tenien ordres de detenció pendents, expliquen fonts oficials. Els altres sis arrestats se’ls va endur la Policia Nacional per motius d’estrangeria. Una vegada a comissaria, els van incoar un expedient d’expulsió del país. Fonts de la cos espanyol apunten que tots ells tenien antecedents.

Durant l’operació, es van arribar a tallar dos accessos a l’estació de metro de Sant Antoni, el d’Urgell i el de Sant Antoni Abat. Segons va informar TMB, per ordre de la policia catalana. Avui, fonts dels Mossos expressaven que això es va fer així per “motius de seguretat del dispositiu”. A més, asseguren que es van fer “les identificacions a baix, al metro, per garantir la privacitat dels identificats”.

Mentrestant, entitats com SOS Racisme segueixen denunciant aquestes batudes —que sovint acaben amb expedients d’expulsió del país— “avantposen el punitivisme i l’empresonamnet a les propostes socials que no siguin tan racistes”. A més, lamenten que se segueixin “orquestrant operacions militaritzades” que criminalitzen “la migració” i promouen “el racisme institucional”.

També la setmana passada, després d’un dispositiu en què el motiu per detenir 14 de les 16 persones amb antecedents va ser que no tenien els papers en regla, el codirector del Centre de Defensa dels Drets Humans Irídia, Andrés García Berrio, va carregar contra aquesta pràctica convertida en habitual. “Entenem que una operació destinada a trobar persones per perfil racial no hauria de tenir cabuda en el nostre marc democràtic i estat de dret. I així mateix considerem que és intolerable la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra en aquests operatius que cerquen persones migrants als nostres espais públics”, va apuntar l’advocat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa