Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una iniciativa espontània converteix un pont barceloní en un racó solidari

Alguns veïns que creuen la frontera entre la Trinitat Vella (Sant Andreu) i la Trinitat Nova (Nou Barris) no saben de què va la pel·lícula. Així que s’aturen, remenen i llegeixen. S’han aturat davant d’un cúmul d’abrics penjats i d’un cartell que diu “Pont Sarajevo, pont solidari”. El mateix foli explica, amb una breu indicació i en diversos idiomes, les indicacions d’una proposta que, tot d’una, dona sentit a l’armari a l’aire lliure que aquests veïns s’han trobat. “Per participar: si pots, deixa un abric, i si el necessites, agafa’l. Així de senzill és ajudar”.

I la proposta ha estat tot un èxit, pel que a solidaritat. No només s’han deixat jaquetes d’hivern, sinó que també s’han vist bufandes i altres peces d’abric. D’aquesta manera, el pont de Sarajevo s’ha convertit en un punt de referència per aquelles persones que necessiten trobar roba per cobrir-se del fred, ara que començaran a baixar les temperatures de manera permanent.

Així, en ple Nadal, la frontera de Nou Barris i Sant Andreu és un racó solidari curiós: no hi ha cap gran entitat que s’atribueixi la iniciativa en el cartell explicatiu o que hagi fet soroll a les xarxes socials. Molts veïns ni tan sols saben d’on surt la proposta. Simplement, saben que d’un dia per l’altre va començar la iniciativa de col·locar perxes i roba d’abric a disposició dels que ho necessiten, i alguns s’hi han sumat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa