Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una expropiació pactada donarà a una escola de Sant Andreu el solar que reclama des de fa 20 anys
  • CA

La comunitat educativa de l’escola Mestre Gibert, de Sant Andreu, ha aconseguit finalment el solar que reclamava des de fa vint anys per ampliar el pati del centre i evitar que els alumnes hagin de fer activitats al costat d’un mur on s’han produït despreniments, un problema per al qual fins ara només s’havia trobat la solució provisional de posar-hi unes tanques que reduïen sensiblement espai.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el mes passat va arribar a un acord per a l’expropiació pactada del solar del costat del pati –precisament el que hi ha darrere del mur problemàtic– i que avui mateix ha aprovat destinar 1.417.520 euros a la compra del terreny.

Segons fonts municipals, aquesta via negociada permetrà “accelerar els tràmits” i s’ha aconseguit “després d’una llarga negociació amb el propietari”, ja que la proposta de permuta que es va fer al principi no va funcionar. El preacord inclou una cessió anticipada del solar a l’Ajuntament, que espera completar el procés d’expropiació abans de final d’any però que abans podrà inscriure el terreny com a propietat municipal per cedir-lo al Consorci d’ Educació de Barcelona de cara al curs que ve.

L’acord també estableix que mentre no es facin les obres d’enderroc del mur i ampliació del pati, el propietari de la finca farà els treballs que calguin per mantenir la paret en bones condicions.

 

Més notícies
Colau accepta intentar l’expropiació urgent del solar per a l’escola Mestre Gibert
Notícia: Colau accepta intentar l’expropiació urgent del solar per a l’escola Mestre Gibert
Comparteix
El centre escolar de Sant Andreu fa 30 anys que reclama aquesta operació per necessitat d'espai i pel perill que implica el mur que envolta el pati
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa