Un WC públic acabat d’estrenar, ‘arrestat’

L'operació per desallotjar els sensesostre dels Jardins de Sant Pau ha deixat fora de servei una de les modernes cabines amb autorentat instal·lades per l'Ajuntament a Ciutat Vella

Diuen els que han fet la mili que a l’exèrcit espanyol hi passaven coses com veure arrestada una piscina si algú s’hi ofegava. És una anècdota per riure, independentment de la fiabilitat que tingui. En canvi, és cert al cent per cent i també xocant el fet que com a efecte col·lateral de l’operació policial que es va fer dilluns als Jardins de Sant Pau, al Raval, hagi quedat fora de servei un flamant WC públic d’última generació que s’hi va instal·lar fa uns mesos.

El WC públic dels Jardins de Sant Pau on no es pot arribar per les tanques que s'hi han posat / S.B.

El WC públic dels Jardins de Sant Pau on no es pot arribar per les tanques que s’hi han posat / S.B.

El lavabo públic arrestat és a la zona dels jardins que l’Ajuntament ha decidit tancar després de la batuda de dilluns, per evitar que s’hi tornin a instal·lar els sensesostre que hi vivien –cosa per la qual ja ha protestat la fundació Arrels– al·legant que “d’aquí a uns mesos” s’hi han de fer obres per refer el disseny del parc.

[r:1] 

El cas és que es tracta d’una cabina de WC amb autorentat. Aquest model de lavabo públic, que també es troba a altres punts de Ciutat Vella, ha sigut àmpliament publicitat per l’Ajuntament d’Ada Colau, en el seu intent de resoldre els problemes de civisme, concretament el de les persones que orinen al carrer, que afecten especialment el districte. De fet, aquest WC que ara queda fora de l’abast dels vianants és al costat del carrer de les Tàpies, que fa pudor d’orina gairebé permanentment.

Més informació

Nou comentari