Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un sindicat de Mossos vol que es deixi d’actuar a desnonaments conflictius si no se’ls respecta
  • CA

L’intent de desnonament de la Maite de la Rambla ha generat malestar a un sector dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha expressat el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), que ha emès un comunicat crític amb la gestió del dispositiu policial d’aquest matí i amb l’assenyalament que afronten els antiavalots quan actuen en aquestes tasques. “La nostra organització sindical està farta i cansada que, per part d’un sector de la classe política, se’ns criminalitzi”, apunta el text. Així, el sindicat exigeix “respecte” per unes funcions sobre les quals la policia “no té cap mena de responsabilitat”. Si això no es compleix, adverteixen, reclamaran “que el cos de Mossos d’Esquadra deixi d’actuar de manera imminent en desnonaments com els d’avui”.

El comunicat segueix: “Nosaltres ni volem ser el focus del problema ni volem ser l’objectiu d’imatges que també ens fa mal els ulls veure-les”, ha dit en referència a les paraules del conseller d’Interior en una entrevista a El Món en què condemnava algunes accions policials a desnonaments de persones vulnerables.

A més, SAP-FEPOL denuncia una sensació de “soledat” i que s’estigui carregant “tota la responstabilitat” en matèria de desnonaments a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Després d’unes setmanes de desallotjaments diaris amb grans dispositius desplegats, el sindicat insinua que es troba a faltar la implicació de l’altra unitat d’antiavalots: la Brigada Mòbil (BRIMO).

Sigui com sigui, el cas d’avui ha estat especialment emprenyador per al sindicat. El fet que s’hagi ordenat desfer l’operatiu quan ja estava totalment desplegat i s’havia arribat fins a la porta de la dona que haurien de desallotjar –després d’aguantar llançaments de menjar i d’haver de saltar per terrats– ha estat la gota que ha fet vessar el got. “Després d’haver patit llançaments de tota mena, donar l’ordre de retirada incrementa aquesta sensació que els mossos i les mosses estem absolutament sols”, han expressat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa